Hisense v dubnu představí první smartphone na světě s barevným e-ink displejem

10
Hisense v dubnu představí první smartphone na světě s barevným e-ink displejem
Fotografie: tech.sina.com.cn
  • Displej nabídne 4 096 barevných odstínů
  • Velkou výhodou je extrémně nízká energetická náročnost

Na letošním veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky CES 2020 ukázala společnost Hisense první smartphone na světě s barevným e-ink displejem. Zařízení vzbudilo patřičnou pozornost, nevěděli jsme však, kdy se podívá na trh. Díky tech.sina.com.cn nyní máme informace, že k oficiálnímu představení dojde již 23. dubna. A jaké jsou vlastně výhody e-ink technologie?

Obrazovka využívá nejnovější technologii barevného elektrického inkoustu, který podporuje až 4 096 barevných odstínů. Velkou výhodou tohoto řešení je extrémně nízká energetická náročnost, takže by se teoreticky mohlo jednat o rekordmana v oblasti výdrže. E-ink je rovněž šetrnější pro oči při dlouhodobém používání, zároveň neemituje škodlivé modré světlo. Více informací bychom se měli dozvědět za dva týdny.

Hisense e-ink
Diskuze ke článku
G
Je to skvelá myšlienka, ale pokiaľ nebude obnovovacia frekvencia displeja aspoň 30Hz, tak je to reálne nepoužiteľné pre drvivú väčšinu užívateľov. Videl som video nedávno video z používania na YouTube a frekvencia je možno tak 1Hz. Uvedomujem si, že z technologického hľadiska sú vysoké (resp. štandardné) obnovovacie frekvencie na eink nereálne, takže to vidím ako slepú uličku. OLED vpredu a vzadu EINK by bola cesta (Yotaphone), ale bez extra marketingu o tom aj tak nikto nebude vedieť.
Jindřich Dvořák
Jindřich Dvořák
Po zkušenosti s Yotou dvojkou tomu konceptu rozhodně fandím, nicméně pokud s tím chtějí uspět, měli by tomu přizpůsobit marketing.
E-ink nelze použít na video ani na hry. Což doufám, že se vývojem lehce vylepšilo (ale neznám, tento barevný e-ink jsem ještě neviděl, nechám se překvapit). Nějaké umělecké focení ve chvíli, kdy to má pouze 4096 barev, taky asi nepřipadá v úvahu. A taky doufám, že se vyvarovali asi největší slabiny, která mě na yotě neskutečně prudila - duchy na obrazovce.
Takže jako použití bych viděl outdoorové smartfony, možná skoro až expediční... pak je otázka, zda to nedává více smyslu pro normální tupé telefony, protože ten displej je limitující pro spoustu smart funkcí.
Ale za sebe bych ho jako sekundár rozhodně bral, pokud by vydržel ve standby měsíc... Jsem zvědav.
Adam R.
Za takové experimenty, které snad budou i v prodeji jsem moc rád. Kdyby to bylo použitelné, tak bych to bral hned. Na videa se moc nedívám, hry nehraji, a na to ostatní to má jen výhody. I ucit by se z toho dalo a nebolely by mě za chvíli oči.
A nebo kdyby udělali neco jako LG- 1 displej normální a druhý takový - to by bylo pro mě dokonalé.
A třeba tablet s e ink bych bral taky hned. Čtečky jsou prostě moc "hloupé" a celkem malé.
Přijde mi, ze e ink technologie je obecně hodně nevyužitá,což je škoda. Napr i externí displej e ink bych k ntb velmi využil (a vzhledem ke spotřebě by se dal napájet třeba z usbcka a mohl by být i velmi malý)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze