Google začal uvolňovat Android Wear 2.0, většina si však počká

2

Mnoho majitelů chytrých hodinek se systémem Android Wear vyhlíží očekávanou aktualizaci na verzi 2.0, která přinese nespočet nových funkcí. Z Googlu přišla informace o první vlně aktualizací. Překvapivě se však většiny uživatelů nedotkne.

Android Wear 2.0

Nová verze operačního systému Android Wear 2.0 je již kompletně připravena a využívat ji mohou nově představené hodinky od LG. Majitelé starších modelů z let 2015 a 2016 však nadále marně vyhlížejí aktualizaci. To platí i pro populární modely Huawei Watch nebo LG Watch Urbane 2. generace. Ze strany Googlu dnes přišla informace, že Android Wear 2.0 dorazí na první tři modely hodinek. Bohužel jde o okrajové hodinky, které rozhodně nelze označit za masové. Konkrétně se jedná o Fossil Q Founder, Casio Smart Outdor Watch a Tag Heuer Connected. Tento trojlístek by měl nejpozději 4. dubna obdržet očekávanou aktualizaci. O dalších modelech se v tuto chvíli nemluví, avšak doufejme, že budou brzy následovat.

TIP! První dojmy ze sympatických hodinek LG Watch Sport a Style

Systém Android Wear 2.0 přinese spoustu nových funkcí. Například by se měla objevit upravená verze obchodu Google Play a aplikace pro hodinky již nebude nutné stahovat skrze telefon. Pro tyto účely musí vývojáři upravit své aplikace. Pakliže tak neučiní, nebudou se v obchodě zobrazovat. Text už nově budete moci zadávat kreslením na displej. Změny doznají také watchfaces (ciferníky), které si budete moci více upravit a například do nich přidávat pro vás důležité informace.

Android Wear 2.0 Developer Preview

Zdroje: support.google.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Vlastislav Došek
Vlastislav Došek
Aktualizace jsou obecně největší bolest na celém Androidu. Obecně se má za to, že za to mohou nadstavby výrobců. Ty Google od začátku na Android Wear zakázal. A ejhle, ono to s těmi aktualizacemi není lepší ani tak. A to všechny zmíněné hodinky běží na stejném HW (Snapdragon 400, 512MB RAM) a liší se jen přítomností nebo nepřítomností čipů jako GPS nebo reproduktoru pro hovory.
V updatech má Apple jednoznačně navrch a Google není schopen nebo není ochoten nic dělat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze