Google vydal Android 5.0.2: zatím jen pro Nexus 7 (2012)

Během víkendu se Nexus 7 (2012) stal vůbec prvním přístrojem, který obdržel nejnovější verzi operačního systému Android 5.0.2. Google pro dva roky starý Nexus totiž uvolnil „factory images“, které umožňují aktualizovat systém na nejnovější verzi.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Google Nexus 7 (2012) tak překvapivě neobdržel Android 5.0.1 a rovnou přeskočil na verzi se setinkovým označením 5.0.2. Aktualizace je v současné době dostupná pouze pro Wi-Fi variantu přístroje. Skrývá se přitom pod číslem sestavení LRX22G.

google-nexus-7-580-75

TIP: Smartphony i tablety řad Xperia Z2 a Z3 dostanou Android 5.0 začátkem příštího roku

Pokud nechcete čekat, aktualizaci můžete stáhnout na stránkách developers.google.com. Doporučujeme však spíše počkat, až se k vám aktualizace dostane cestou OTA (Over The Air). To by mělo trvat dlouho a na všech tabletech Nexus 7 (2012) ve Wi-Fi verzi by se měla objevit brzo. Nová verze 5.0.2 by měla opravovat především malé chyby a vylepšovat stabilitu. Vzhledem k tomu, že jde jen o setinkovou verzi, se nedá očekávat nic jiného. Oficiální seznam změn nicméně v současné době není k dispozici.

To, kdy se aktualizace objeví i na dalších zařízeních, v současné době není známo. Dá se však očekávat, že se tak stane v intervalu několika málo dnů, maximálně týdnů.  Už vám dorazil Android 5.0.2? Podělte se s námi o názory v diskuzi. 

Zdroj: developers.google.com, AndroidCentral