Google připravuje vlastní řešení Multi-Window pro Android

Přišel čas, kdy i Google implementuje do svého systému defaultně funkci, kterou známe od mnoha jiných výrobců jak nadstaveb, tak i z konkurenčních operačních systémů. Google se zřejmě chce v nové verzi Androidu zaměřit i na produktivitu a tak nabídne funkci Multi-Window.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Jedná se o funkci, kterou známe například z nadstavby TouchWiz od firmy Samsung. Ta jej implementuje jak do všech svých lepších mobilních telefonů, tak i do tabletů. A právě na tablety je tato funkce zaměřená v případě Googlu. Jedná se o funkci, kdy na tabletu můžete spustit dvě aplikace na jedné obrazovce současně.

google-multiwindow

Tato funkce nám tak dovolí například při čtení knížky mít na druhé polovině obrazovky spuštěné video nebo jinou libovolnou aplikaci. Doposud jsme se nesetkali s mnoha informacemi, že by tuto funkcionalitu Googlu připravoval do svých dalších vydání operačního systému Android, ale teď uniklé obrázky potvrdily skutečnost, že se s Multi-Window setkáme možná již velmi brzy.

multiwin2

Podle uniklých obrázku budeme mít možnost i různě přetahovat informace z jednoho okna do druhého a spojit tak dvě aplikace a jejich funkce. V reálu zřejmě půjde například vyjmout část textu z jednoho okna a přetáhnout například do vyhledávání v druhém okně. Vše bude zaležet na kreativitě vývojářů.

multiwin5

Funkce Multi-Window se možná dočkáme již v nejbližším updatu operačního systému Android nazvaného prozatím Android L.

Zdroj: AndroidPolice.com