Google Nexus 9 rozebrán: opravíte ho těžko

Nexus 9, který pro Google vyrobilo tchajwanské HTC na první pohled vypadá rozhodně jako funkční a prakticky zkonstruovaný tablet. Server iFixit ale ukázal, že na pohled druhý je vše jinak a tablet si doma opravíte jen skutečně těžko.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Nexus 9 měl díky snadno odnímatelnému zadnímu krytu, který je připevněn pár šroubky, což je rozhodně snadněji opravitelné řešení než spoje pomocí lepidla, zaděláno na dobré hodnocení. Ukázalo se například, že okamžitě po odejmutí zadního krytu dojde k odpojení zadního 8Mpx modulu fotoaparátu od zadní desky, což rozhodně není ideální.

nexus-9-teardown-710x532

TIP: Google s LG podepsal 10letou licenční smlouvu ohledně patentů

Jemné kabely a pásky – to jsou další součástky, které stěžují opravu tabletu. Baterie je navíc k základní desce přilepena. Největším strašákem je ale displej, který je napevno spojen s ochranným sklem, takže při mechanickém porušení displeje vás pravděpodobně čeká větší investice, tedy pokud sami nezvládnete tyto dvě části od sebe oddělit.

nexus-9-tape-and-cables-710x532

Server iFixit ohodnotil Nexus 9 hodnocením 3 z 10. Pozitivem je využití modulárních součástek, jako je modul fotoaparátu nebo reproduktor. 

Zdroj: ifixit