Google Nexus 9 má velké problémy s kvalitou zpracování

Nexus 9, který pro Google vyrobilo tchajwanské HTC, se ihned po zahájení prodeje potýká s nepříjemnými problémy. Jedná se o konstrukční vadu zadní části tabletu a potkala již nejednoho uživatele.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Nexus 9 je dlouho očekávaný tablet, kterým se HTC znovu dostává mezi výrobce tabletů. Google svěřil kompletní výrobu právě této tchajwanské firmě a tak se čekalo jak se s touto rolí HTC popere. Již od prvních zahraničních recenzí však provází Nexus 9 značné rozpaky, když v některých benchmarcích vychází Nexus 9 osazený špičkovým čipsetem Tegra K1 jako velmi průměrný tablet.

zahranicni recenze nexusu 9 02
Některé benchmarky ukazují na nedostatečnou vyladěnost sytému nového Nexusu 9

Další problémy řeší uživatele, kteří tento tablet používají již nějakou dobu. Stěžují si na konstrukční zpracování a to především v zadní části, kde se pomalu „odlupuje“  jedna z vrstev. Více je vidět na detailních fotografiích od jednoho ze zákazníků.

nexus 9 1

nexus 9 2

nexus 9 3

Ani Google se tedy nevyhnul letošnímu fenoménu různých afér po uvedení svého stěžejního produktu na trh. My budeme doufat, že do začátku prodeje v ČR, který zatím není stanoven, se všechny problémy vyřeší a na náš trh přijde již stoprocentní zařízení jak po softwerové, tak i hardwerové stránce.

Zdroj: Twitter