Google nalije miliardy do LG Display. Chce flexibilní displeje pro Pixely

  • Příští generace zařízení Google Pixel má nabídnout flexibilní displeje
  • Google navázal partnerství s LG Display, které displeje dodá
  • Americký gigant investuje do podpory vývoje miliardy korun

Google navazuje partnerství se společností LG Display, která má zajistit dodávku flexibilních panelů pro další generaci Pixelů. Ta má být představena ve druhém pololetí roku 2017. Google investuje do LG několik miliard korun, čímž si zároveň zajistí výhradní dodávky flexibilních panelů, aby nedocházelo ke zpoždění distribuce nových smartphonů na trh. O spolupráci obou gigantů informovala korejská média tento týden.

Google Pixel
Současné Pixely nabízejí běžné displeje

Obě společnosti z pochopitelných důvodů odmítly informace jakkoli komentovat, přesto je zřejmé, čeho se plány týkají. Google podpoří i výrobní linky LG Display zaměřené právě na nový typ OLED displejů. Připomeňme, že flexibilní displej LG poprvé použilo již u modelu LG G Flex z poloviny roku 2013. Společnost LG Display dále dodává displeje i konkurenčnímu Applu, a to do hodinek Apple Watch.

Z informací dále vyplývá, že nový typ displeje bude sloužit jako podtržení designu, podobně jako v nových vlajkových modelech Samsungu. Nebude se tedy jednat o kompletně skládací smartphone, které očekáváme až v roce 2019.

Zdroje: pocket-lint.com, etnews.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze