Google Inbox: nový e-mailový klient, který vám ukáže to důležité

8

Každý den vám mohou přijít desítky až stovky e-mailů. Ale jak zobrazit jen ty nejdůležitější a jak z nich rychle vyčíst to nejpodstatnější? To si dali za úkol vývojáři v Googlu a po několika letech vývoje přichází aplikace Inbox, která je tak trochu jiný e-mailový klient. Jeho cílem není nahradit Gmail, ale spíše nám chce ukázat, jak má e-mailový klient vypadat v budoucnu.

„E-mail začal jako jednoduchá cesta, jak posílat digitální poznámky po kanceláři. Posuňme se o 30 let a telefon ve vaší kapse vás dokáže spojit s kýmkoliv na světě,“ tak popisuje Google problém e-mailu v oficiální zprávě. Americký gigant se proto rozhodl vytvořit tak trochu jinou e-mailovou aplikaci, která vám zvýrazní ty nejdůležitější e-maily co vám přišly a předloží vám ty nejpodstatnější části zprávy.

TIP: Nová verze Gmailu bude podporovat i ostatní e-mailové schránky

Google Inbox je nová aplikace, která nechce přímo nahradit aplikaci Gmail, ale chce sloužit jako jakýsi automatický organizátor vašich e-mailových schránek. K tomu slouží několik funkcí. První je Bundle, která shromažďuje všechny e-maily podobného stylu do jednoho chumlu. Shromáždí tedy například účty za telefon a elektřinu do jedné složky tak, aby se vám nepletly mezi ostatní zprávy.

Google Inbox

Další funkcí je Highlights, což nám po přeložení dá český ekvivalent Zvýraznění. Jak název napovídá, Inbox vám naservíruje ty nejdůležitější e-maily přímo na čelní stránku. E-maily od přátel, rodiny nebo spolupracovníků tak dostanou přednost před novými nabídkami ve vašem místním supermarketu. Nakonec je zde pak služba Upozornění, která vám dovolí přidat upozornění na narozeniny nebo zavolání nějakému známému. To, jak tato funkce v praxi funguje, v současnosti není jasné, jelikož je aplikace v uzavřené beta verzi a ne všichni zájemci dostanou do aplikace přístup.

Google Inbox

Nakonec ještě kousek z oficiální zprávy: „Až začnete používat Inbox, pochopíte, že rozhodně není stejný jako Gmail – a to je účel této aplikace. Gmail tu s námi zůstane, ale toto je něco jiného. Je to lepší způsob, jak mít na dosah věci, které jsou pro nás důležité.“

Zdroje: gmailblog.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Petr
Ještě jsem to nezkusil a přesto si dovolím tvrdit, že v současné době ta blbost nebude fungovat. Vidím to na GMailu. Co mě vytočilo jsou ty nezrušitelné štítky Social a Promotions nebo co, sice jsem je potlačil že o nich skoro nevím, ale proč? Vůbec se to netrefuje, které maily tam dát. Důležité maily mi to taky netrefuje. Tak proč by to najednou mělo trefovat mnohem složitější filtrace a třídění? Výsledek bude, že to bude předkládat co Google si myslí že je důležité a potlačovat zobrazení toho ostatního, takže mi spíš něco opravdu důležitého uteče uteče. Možná jednou až ty algoritmy porozumění obsahu a vazeb budou úplně na jiné úrovni tak ano.
Umiyaki
Možná je někdo nesvéprávný a nedokáže si přebrat poštu, ale pochybuji, že těm nadšencům na plážích, maminkám s dětmi a borcům hrajícím na bubny(viz. PR video) toho chodí tolik, aby byl potřebný "velký táta Google" a pomohl jim vybrat co chtějí číst a čím se zabývat nemají.
Docela jsem zvědavý na dobu, kdy Google20xx oznámí, že na poštu za vás odpověděl a předloží jen "důležité" upoutávky na jeho reklamní sdělení.
Vždy je nutné se zamyslet nad tím, co vlastně z toho má samotný Google.
gior
Dojemné video :/
Zdeněk
Nevím proč, ale na mě to působí jako že se Googl snaží skrze tuto aplikaci/službu dostat ke čtení emailů u lidí kteří nepoužívají Gmail.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze