Gionee S8: 3D Touch a neviditelné předěly (video)

Značka Gionee sice nepatří mezi úplně neznámé, ale stále je běžné, že ji mnoho lidí nezná. Jak si ale za chvíli ukážeme, tak je to velká škoda. I Gionee totiž dokáže vytvořit hezký telefon se špičkovým hardwarem. Samozřejmostí je kovový design a vysoký výkon. Co ale třeba 3D Touch či jiné zajímavé vlastnosti? Na ty se s námi podívejte v prvních dojmech včetně fotogalerie a videa.

V Číně telefony umí, o tom jsme se již několikrát přesvědčili. Stejně tak tomu je i nyní. Hned na první pohled vidíte tloušťku pouze 7 mm, celohliníkové tělo a celkově hezké zpracování. Gionee má dokonce zcela jedinečný design. Do těla dokázalo schovat předěly antén a nevzhledné plastové pruhy, které má například iPhone, zde nenajdeme. Opravdu zpracování je na velmi dobré úrovni. Telefon je nejen hubený, ale také lehký. To určitě oceníte při držení, kde je to znát téměř okamžitě.

Gionee S8 – MWC 2016

Telefon na nás udělal první dojem. Ten následně ještě zvýší pohled na tabulku specifikací. 5,5palcový Full HD AMOLED displej s 3D Touch, tedy rozpoznáním síly stisku nebo 8jádrový procesor se 4GB RAM a 64 uživatelského prostoru, a to vše s možností Dual SIM. Telefonu je na papíře těžko co vytýkat.

TIP: Gionee S8: celokovová vlajková loď s Androidem 6.0 a 3D Touch

A o nic horší je to také v samotném prostředí Androidu 6.0 Marshmallow s nadstavbou Amigo OS 3.2. Líbí se nám i detaily. Například na zamčené obrazovce si můžete pohybem do strany změnit tapetu s obrázkem. Prostředí umožňuje v režimu Dual SIM podporu dvou různých účtů na WhatsApp a podobně. To se rozhodně hodí. Do prostředí se následně můžete dostat přes senzor otisku prstů, který je skutečně bleskurychlý a řádí se mezi ty nejrychlejší na trhu.

V prostředí jsme si vyzkoušeli také 3D Touch displej. Ve skutečnosti toho příliš neumí. Lze s ním rozpohybovat animovanou tapetu nebo stejně jako na iPhone můžete u jednotlivých aplikací silnějším stisknutím aktivovat nabídku. Například u kalendáře máte v možnosti vytvořit poznámku. Poslední funkcí je následně náhled obrázku ve fotogalerii. Gionee S8 zatím neumí 3D Touch využít, ale má ho a je to jen otázkou softwaru.

Gionee S8

Gionee S8 jako celek se ale povedlo a řadí se mezi to lepší z MWC 2016. V České republice se s ním ale asi příliš nesetkáte, i když Gionee obvykle své modely prodává a někdo jiný si je může „obrandovat“. Často tak činí KAZAM a třeba se odhodlá i některý z českých operátorů. Pokud bychom se podívali na cenu, tak ta je po přepočtu a přičtení daně 14 000 Kč a to na špičkově vybavený telefon není špatné.

Technické parametry Gionee S8

Kompletní specifikace
Konstrukce154,3 × 74,9 × 7 mm, 147,2 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 8×1,95 GHz, GPU: ARM Mali-T860
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostbřezen 2016, 14 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze