Galaxy S24 Ultra má oslnit novým 50Mpx teleobjektivem

5
Galaxy S24 Ultra má oslnit novým 50Mpx teleobjektivem
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Vylepšen má být trojnásobný teleobjektiv
  • S vyšším rozlišením se předpokládá i větší fyzická velikost senzoru

Modely Ultra z vlajkové řady Galaxy S jsou právem považovány za jedny z nejlepších fotomobilů na trhu, už jen kvůli přítomnosti hned dvou teleobjektivů, z čehož má jeden z nich stále poměrně ojedinělý 10× optický zoom. U chystané série Galaxy S24, jejíž představení očekáváme v prvním čtvrtletí příštího roku, by v tomto ohledu mohlo dojít k výrazné proměně.


Podle známého „leakstera“ s přezdívkou Ice Universe, který má za sebou dlouhý seznam potvrzených „úniků“, by mohl Galaxy S24 Ultra obdržet 50Mpx trojnásobný teleobjektiv. Tedy senzor s 5× vyšším rozlišením než u současného trojnásobného teleobjektivu Galaxy S23 Ultra. S ohledem na vyšší rozlišení lze rovněž očekávat, že i samotný snímač by mohl být fyzicky větší než ten používaný doposud, jenž má 1/3,52". Nový teleobjektiv by navíc rovněž mohl pomoci navýšit kvalitu snímků pořizovaných v rozsahu 3,1× až 9,9× přiblížení. Jako hlavní senzor by pak měl zůstat 200Mpx ISOCELL HP2, který známe již z letošního vlajkového modelu Galaxy S23 Ultra.

Diskuze ke článku
Kafvv Rfbsgd
Kafvv Rfbsgd
Veď už by sa aj patrilo po tých rokoch ten teleobjektív vylepšiť.
Lukas Klima
Lukas Klima
To jsem zvědavý, na teleobjektiv toho nafotím asi nejvíc. Zajímá mě také zda-li bude mít magnety na zádech pro bezdrátové nabíjení jako má iphone, to by se hodilo. No a hlavně ať nemá exynos 😁
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Jenom aby, už se řešilo že bude používat nový typ baterie a mít větší kapacitu a nakonec bude to samé jako u S23U i to rychlonabíjení bude zase opět 45W 😂.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze