Final Fantasy IV konečně na Androidu

10

Majitelé zařízení s iOS se již této japonské klasiky z roku 1991 dočkali koncem roku 2012. Až nyní však vychází pro Android.

Původní titul vyšel už v roce 1991 na konzoli SNES a v roce 1997 se objevil na prvním PlayStationu, kde se série chlubila vysokou popularitou. Později se objevila na dalších zařízeních, ale důležitá je pro nás předělávka pro Nintendo DS z roku 2008. Právě z této verze vychází nová mobilní předělávka. Změny tam jsou zásadní - 2D postavičky nahradily 3D charaktery. Pro někoho to ovšem může být špatná zpráva, obzvlášť pro herní pamětníky, kteří by raději zavzpomínali na časy dáno ztracené a zopakovali si zážitek z hraní v minulém tisíciletí. Nezbývá jim nic jiného než oprášit starou konzoli.

Oficiální screenshoty

Na App Store je Final Fantasy IV velmi populární a průměrné hodnocení je 4,5/5, čímž se tvůrci mohou jistě pyšnit. Na Google Play je zatím hodnocení na 4/5, což je také velice dobré. Horší už je to s cenou. Ta je stanovena na 319 Kč, což je částka nadprůměrná, ovšem oproti ostatním dílům série nepřekvapující.

Stáhnout Final Fantasy IV

Google Play App Store

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
Orion
Hm, ale já už to dávno mám emulované z GameBoye...
hanes
Nechápu 319 korun bych za tohle teda nedal
loller
Já už chci sedmičku :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze