EMUI 9.0 na Huawei Mate 20 Pro přináší nepřeberné množství AI funkcí

8
EMUI 9.0 na Huawei Mate 20 Pro přináší nepřeberné množství AI funkcí
  • Huawei Mate 20 Pro ve spojení s EMUI 9.0 je nabitý AI funkcemi
  • Pouhým zamířením objektivu na pokrm před vámi můžete změřit počet kalorií
  • Umělá inteligence umožní rovněž real-time překlad textu, identifikaci uměleckých děl, slavných míst nebo každodenních předmětů

Umělá inteligence (AI) je stále oblíbenější a již dávno nejsou AI funkce omezeny pouze na inteligentní volbu scény v aplikaci fotoaparátu. To si dobře uvědomují přední výrobci smartphonů, a tak vytvářejí procesory s dedikovaným neurálními jednotkami, které dokáží AI zážitek ještě více umocnit. Očekávaný Huawei Mate 20 Pro s nejnovějším 7nm procesorem Kirin 980 si na AI hodně zakládá a díky spojení Androidu 9 Pie s EMUI 9.0 přináší množství užitečných funkcí.

Cestovatele či nadšence do umění jistě potěší funkce HiVision. Ta dokáže bleskurychle přelouskat text v cizím jazyce nebo určí, na jaký slavný obraz na výstavě se právě díváte. Tím to ale nekončí. Pokud dbáte na štíhlou linii, stačí smartphone namířit na pokrm před vámi a okamžitě zjistíte počet kalorií. I tuto funkci podrobně testujeme a výsledky vám přineseme v chystané recenzi.

Huawei Mate 20 Pro

S funkcí HiTouch zase můžete identifikovat různé předměty. Například jste pozvaní ke známým na návštěvu, kde se vám líbí stylová pohovka, kterou byste si dokázali představit i u vás doma. Opět stačí namířit objektiv smartphonu na předmět, a pokud bude pohovka k dostání na internetu, nabídne vám smartphone možnost okamžitého přesměrování do některého z e-shopů, kde si ji můžete ihned objednat.

Huawei Mate 20 Pro

Huawei rovněž potvrzuje, že s novým EMUI 9.0 došlo ke zrychlení otevírání aplikací (konkrétně o 102 milisekund). Navíc je k dispozici také vylepšený herní režim GPU Turbo 2.0, který sníží teplotu zařízení až o 3,6 stupně Celsia. A pokud by se vám zdálo, že trávíte příliš mnoho hodin denně hraním her na telefonu, stačí se podívat do sekce „Digitální zůstatek“, kde najdete dobu strávenou na obrazovce, čas strávený používáním jednotlivých aplikací nebo třeba to, jak často telefon odemykáte. U jednotlivých aplikací si navíc předem můžete nastavit maximální časové limity, a trávit tak raději více času s lidmi kolem vás.

Technické parametry Huawei Mate 20 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce157,8 × 72,3 × 8,6 mm, 189 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejAMOLED, 6,39" (3 120 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx (7 296 × 5 472), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 980, CPU: 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: ARM Mali-T970
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: nanoSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2018,
Diskuze ke článku
Hrr
AI ? Ne... jen obyčejné statistiky které vlivem marketingu pojmenovali jako artificial intelligence. Ale s opravdovou umělou inteligenci to nemá nic společného, umělá inteligence je totiž schopná se sama učit, zde to rozhodně nikde není..Huawei lže a nejen o tomto ale třeba i že překoná se svým novým procesorem Apple, a dopadlo to tak že spíš dohání android telefony z počátku roku... V poslední době to jde s nima z kopce, samé blbosti a použitelné věci nikde, klasická čájna ...
Mio
A čo majú tie fotografie rozličných predmetov spoločné s tou neuralnou jednotkou v smartphone? Dokopy nič. Zachytím foto, tá je pretiahnutá cez server Huawei a do smartphonu dostanete výsledok,ktorý je spracovaný daným serverom. Už nevedia čo do tých smartphonov napchať, tak vymýšľajú žvásty ako umelá inteligencia, lebo to dobre znie v ušiach technicky negramotných ľudí.
Romi
Týká se to jen Kirinu 980 nebo i následně po upgradu i telefonů s 970? Díky.
Martina
zajímal by mě přední blesk zda má fotoaparát a kolik ma mpx. děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze