DxOMark konečně začal testovat disciplínu selfies, které kralují Note9 a Pixel 3

4
DxOMark konečně začal testovat disciplínu selfies, které kralují Note9 a Pixel 3
  • Testování probíhá analýzou 1 500 snímků a více než dvou hodin natočeného videa
  • Xiaomi Mi MIX 3 obdrželo bronzovou medaili, kousek za ním se nachází iPhone Xs Max

Trvalo to dlouho, ale DxOMark konečně začal testovat schopnosti předních kamer, které pro mnohé, zejména mladší uživatele, představují oproti tomu hlavnímu neméně důležitý fotoaparát.

Testování probíhá analýzou 1 500 snímků a více než dvou hodin videa, které jsou testovaným zařízením pořízeny, a už nyní se nachází v žebříčku DxOMark prvních 10 smartphonů. O nejvyšší příčku se v současnosti dělí Google Pixel 3 a Samsung Galaxy Note9 s poměrně slušným náskokem před držitelem bronzové medaile, Xiaomi Mi MIX 3. To iPhone Xs Max získává bramborovou medaili. Zajímavostí je rovněž, že Samsung Galaxy S9+ posbíral mnohem méně bodů než Galaxy Note9, a to i přesto, že má selfie kamerka identický senzor.

DxOMark Selfie test

Podle DxOMarku pořizuje Google Pixel 3 ty nejlepší selfie fotografie s nejostřejšími detaily, a to i přes výskyt nějakého toho šumu. Samsung Galaxy Note9 zase nabídne čistší snímek s menším množstvím šumu, ale také méně detailů. Na plné čáře vítězí v disciplíně selfie videí, kde byl oceněn za barevnou věrnost, skvělou stabilizaci a správně naměřenou expozici obličeje ve všech světelných podmínkách.

Diskuze ke článku
briza
KONEČNĚ!!! To čekání na takhle podstatnou věc bylo naprosto k nesnesení!
Martin
K čemu, radši měli otestovat víc mobilu jsou pomalí a ještě ten test je fake viz P20 Pro nebo Mate 20 Pro.
NoName
Note9 Pie ota czech Stahujte!!!!!!!!
Areon
Problém DxOMark je ten, že v jejich žebříčku je osazeno velmi malé množství telefonů. Testují nedostatečně rychle a nebo si test musí výrobce zaplatit, jedno z toho. V tabulce chybí mnohé vlajkové modely. Příkladně poslední otestovaná Xperie byla první generace XZ. Těch telefonů by tam mělo být několikanásobně více. Aby se z toho mohl vyvodit relevantní výsledek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze