Dvojice Samsungů Galaxy Mini a Gio brzy obdrží Android 2.3

5

Nejnovější přírůstky rodiny Galaxy, modely Mini a Gio se brzo dočkají vytoužené aktualizace na Android 2.3 Gingerbread. Tyto novinky jsou spíše určeny pro začínající uživatele s Androidem nebo méně náročné uživatele.

Jak jsme vás již informovali, rodina telefonů Galaxy od Samsungu by postupně měla v nejbližší době dostat novou verzi operačního systému Android.

Samsung Galaxy Gio - oficiální fotografie
TIP: Čtěte recenzi Recenze Samsung Galaxy Gio – šikula střední třídy

Samsung Galaxy Gio vsází na střídmou funkční výbavu za rozumnou cenu. Nabídne například 3,2 MPx fotoaparát, procesor o dostatečné frekvenci 800 Mhz či kapacitní displej 3,2" s technologií TFT a rozlišením 320 x 480 bodů. Z datových funkcí nechybí nic podstatného - podpora sítí 3G nebo Wi-Fi. Automobilová navigace zde rovněž nalezne své uplatnění, a to díky přítomnost interního GPS modulu.

Samsung Galaxy Mini
TIP: Čtěte recenzi Recenze Samsung Galaxy Mini – Můj první smartphone

Samsung Galaxy Mini naplňuje své označení do detailu, výbava je o stupínek horší než u výše uvedeného modelu Gio. Novinka je svými rozměry 110,40 × 60,80 × 12,10 mm menší, nabídne dotykový displej s úhlopříčkou 3,14" a hrubším rastrem (rozlišení 320 x 240 bodů), dotyková vrstva je kapacitní. Použitý procesor nepatří mezi novinky posledních dob, je typu Qualcomm 1136 o taktu 600 MHz. Napříč skromnější výbavou ale byly zachovány 3G sítě i bezdrátové sítě Wi-Fi b/g/n. I fotoaparát disponuje stejným rozlišením 3,2 MPx.

Samsung Galaxy Mini a beta verze Androidu 2.3.3

A jak je to s vyšší verzí Androidu 2.3 Gingerbread? Na serveru samfirmware.com jsou již nefinální ROM, nesoucí Android 2.3.3 pro tyto dva modely. Jedna verze pochází ze sedmého května, druhá je pak novějšího data z druhého června. O tom, kdy lze očekávat finální aktualizace je stále předčasné mluvit, ale reálný termín může být odhadem polovina července, pokud testování proběhne bez problémů a neobjeví se nečekané komplikace.

Zdroje: samfirmware.com, samfirmware.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Zajímalo by mě kdy dostane 2.3 i Galaxy S 1 :-(
lukas
On ji ještě nemá??
Kryštof
Souhlasím s Tomášem :(
Tomáš
Tak prý cca 11. 7. bude dostupná aktualizace pro Galaxy S 1

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze