Doogee S95 Pro je multimediální obrněnec, který vydrží 4 hodiny pod vodou

8
Doogee S95 Pro je multimediální obrněnec, který vydrží 4 hodiny pod vodou
  • Působivý je vysoký stupeň krytí IP69K
  • Novinka nabízí trojitý fotoaparát, včetně teleobjektivu a ultraširokoúhlého snímače
  • Výkonný procesor doprovází 8GB operační paměť
  • Dostalo se i na baterii s kapacitou přes 5 000 mAh

Doogee platí za okrajového výrobce mobilních telefonů, avšak aktuálně značka přišla s velmi zajímavou novinkou. Doogee S95 Pro totiž nabízí mix velmi dobré výbavy a maximální možné odolnosti při zachování rozumného designu. V prvé řadě se novinka chlubí stupni krytí IP68 a IP69K. Druhý jmenovaný je u telefonů značně neobvyklý a zvyšuje jinak běžnou odolnost. Nové Doogee tak vydrží například až ve 3metrové hloubce po dobu 4 hodin. Odolá také vysokým teplotám. Dostalo se i na odolné boky a vojenský standard MIL STD-810G, telefon tudíž odolá i pádům.

Doogee S95 Pro

Když k významně zvýšené odolnosti připočteme baterii o kapacitě 5 150 mAh, mohly by se objevit obavy o tloušťku. Výrobce ji však stlačil na 13,5 milimetrů, což lze považovat ještě za příjemnou hodnotu. Baterii můžete velmi svižně nabíjet pomocí kabelu o výkonu 24 W. Ovšem pozor, novinka zvládá i 10W bezdrátové nabíjení. Vyšší je naopak hmotnost, 285 gramů už v ruce pocítíte.

Doogee S95 Pro

V rámci moderních trendů je telefon osazen 6,3palcovým IPS displejem s Full HD+ rozlišením. Hodnotit zde rámečky nemá příliš smysl, v tomto případě jsou zcela na místě. Bohužel je ale v displeji navíc ještě kapkovitý výřez pro čelní 16megapixelový fotoaparát. Celá plocha panelu je pak kryta sklíčkem Gorilla Glass 5.

Nijak špatně, spíše právě naopak, je na tom Doogee po stránce výkonu. Výrobce nasadil procesor Helio P90 od MediaTeku podpořený 8GB operační pamětí. Pro vaše data je připravena 128GB interní paměť a navrch i slot pro paměťové karty. Slot je hybridní a pokud rozšíření úložiště nevyužijete, můžete do telefonu dostat sekundární nano SIM kartu. Prostředí má pod palcem Android 9.0 Pie, který lze zabezpečit čtečkou otisků prstů na boku přístroje.

Na zadní straně jste si možná všimli zajímavých pinů. Ty zde samozřejmě nejsou jen tak pro parádu. Doogee S95 Pro se chlubí možností připojit rozšiřující moduly, což dává vzpomenout na Moto Mods od Motoroly. V nabídce Doogee však v tuto chvíli figurují pouze dva doplňky. První vám k telefonu přidá výkonný reproduktor, druhý další baterii s kapacitou 3 500 mAh, což samozřejmě prodlouží výdrž. Každý modul se nabízí za 100 dolarů, tedy necelé 2,5 tisíce korun s daní.

Doogee S95 Pro

Doogee S95 Pro dokáže zaujmout také fotoaparáty. Na zadní straně má totiž hned trojlístek snímačů. Ten hlavní je typu Sony IMX586 a má 48megapixelové rozlišení. Dále zde máme 8megapixelový teleobjektiv a 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 117°, oba jsou opět z dílen Sony.

Doogee S95 Pro

Nové Doogee S95 Pro dokáže zaujmout skutečně na všech frontách a směle se dere vyšší třídy, přičemž odolá i velmi nešetrnému zacházení. V oficiálním obchodě Doogee se novinka prodává za 399 dolarů, což je zhruba 11 tisíc korun s daní.

Technické parametry Doogee S95 Pro

Kompletní specifikace
Konstrukce168 × 79,3 × 13,8 mm, 285 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP69K
DisplejTFT IPS, 6,3" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P90, CPU: 2×2,2 GHz + 6×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor5 150 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, 11 000 Kč
Diskuze ke článku
Forrest
Jeden odolný Doogee jsem měl a vyklubal se tam pěkný spyware, přímo jako součást systému, tudíž neodstranitelný. Té firmě už nevěřím ani ň.
huhla
LTE 150/50 ??? urcite ne. cele doogee je prolezle spywarem, malwarem a kdovi cim warem...i kdyz tomu presmazis fw tak kdovi jesi tam neco jeste nezustalo. nikdo si nenasadi dobrovolne blechu do kozichu. predpoklad je ze vnitrni pamet bude hnusna pomala eMMC... atd. a ona vodeodolnost, to uz bych tuplem nehresil na to, ze mi projde reklamace, kdyz to naaahodou nabere vodu. si doogee musi uvedomit, ze jmeno a povest si jde pokazit jen jednou, pak konec. jasne v cine jim to kupuji asi hodne ale i cinan zvysuje naroky...
Ondrej Nekola
Ondrej Nekola
Jak je na tom Doogee se SW a s updaty?
Libor Kortus
Libor Kortus
Již nikdy tuto značku. Po dvou měsících mi odešly hlasitě reproduktory a bohužel výrobce není schopen dodat náhradní díly. Ani mi nebyla uznána reklamace od firmy Datart na repro. Nikde jsem se bohužel nedocetl že tlf. nesmí přijít do styku s kovovými casteckami. Jeho odolnost mi tímto není nic platná. Krytí pod vodou nic neřeší. Doufal jsem v odolný telefon ale bohužel.... není to pravda. Již nikdy více Doogee, ponaucil jsem se za cca 13000.Dnes se prodává za asi 10000.Hluchy mi není na nic a nebudu běhat po fabrice s reprakama jako Eda. Tak že shrnutí... schrot.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze