Dochází vám paměť? Huawei nabízí možnost navýšit interní úložiště

Dochází vám paměť? Huawei nabízí možnost navýšit interní úložiště
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Vše souvisí s možnou aktualizací na Harmony OS
  • Huawei vybraným modelům formou výměny zdvojnásobí interní úložiště

Huawei včera odpoledne představil vlajkovou řadu P50, avšak dočkali jsme se též zásadní informace pro majitele starších kousků Huawei, což zdůrazňuje mydrivers.com. Vše se točí kolem hardwarového navýšení interní paměti a ne, řeč není o paměťových kartách. Vybraní uživatelé budou moci za poplatek, v přepočtu zhruba 1 500 Kč, zdvojnásobit interní úložiště telefonu. Telefon jednoduše dají do servisu, kde kromě nové a větší interní paměti obdrží také novou baterii, což se u starších kousků může hodit.

Důvodem k tomuto kroku je nástup Harmony OS. Huawei chce, aby uživatelé měli nadále dostatek prostoru na své soubory a současně i aktualizace na jiný systém. Proto jim nabízí možnost zdvojnásobit úložiště. V případě modelů s 64GB pamětí tak majitel nově může mít 128 GB, u 128 GB to bude 256 GB a modely s 256GB pamětí mohou mít 512 GB. Jako první tuto možnost dostanou modely řad Mate 9, Mate 10, Mate 20, Mate 30, P10, P20 a P30, výjimku tvoří jen případné Lite verze.

Spekuluje se, že obdobný nárok získají i majitelé starších modelů značky Honor, vydaných zhruba do konce roku 2020, avšak Huawei toto oficiálně ještě nepotvrdil. V tuto chvíli je program upgradu interní paměti k dispozici jen v Číně, avšak rozšíření do dalších regionů není vyloučeno.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze