Do naha! Nahlédli jsme do útrob nového Huawei P20 Pro

5
Do naha! Nahlédli jsme do útrob nového Huawei P20 Pro
  • Huawei pro soudržnost součástek často využívá lepidlo
  • Krajně náročná je například výměna baterie
  • Ukázalo se, že sklo displeje nevydrží velký tlak

Jedním z nejlépe vybavených telefonů současně je bezpochyby Huawei P20 Pro. Do parády si jej tak vzal Zack z kanálu JerryRigEverything. V klasickém videu zkoušel jeho odolnost. Zde došlo k jednomu nemilému překvapení, kdy při snaze telefon ohnout prasklo čelní sklíčko displeje. Displej zůstal nadále plně funkční, avšak prasknutí je dnes již málo vídaný jev. V následujícím videu, které si prohlédneme dnes, dojde k poctivému rozebrání přístroje. Jistě víte, že P20 Pro nabízí zvýšenou odolnost. K sejmutí zadní strany je tedy zapotřebí nahřátí a následné odlepení od zbytku těla zařízení.

Lepidlo má Huawei ve značné oblibě. Například samotná baterie je s tělem spjata výhradně lepidlem a jen nezbytnými konektory. Žádné pevné přichycení se nekoná a případná výměna baterie je nejen úkol značně obtížný, ale současně i nebezpečný. Sami můžete na videu vidět, jak se při vyjmutí celá baterie kroutí. Zack se věnuje také trojici fotoaparátů, u které soudí, že optická stabilizace obrazu se nachází pouze u teleobjektivu. V rohu spodní části se nachází kruhový vibrační motorek. V jeho případě překvapí, že jeho velikost je přibližně pětinová ve srovnání například s novými iPhony. U Huawei si však nelze stěžovat na intenzitu vibrací, a tak je velikost naopak výhodou, zbylo místo na další součástky.

Huawei P20 Pro 6GB / 128GB

Rozměry155 × 73,9 × 7,8 mm, 180 g
DisplejAMOLED, 6,1" (2 244 × 1 080 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 128 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:24 hodin

Zdroj: gsmarena.com

Diskuze ke článku
CZM
Ten postup na rozložení telefonu je uplně špatně. Redakci doporučím oslovit autorizovaný servis a prosbou o možnost se podívat, jak to vypadá v reálu. Tohle je opravdu celé špatně.
Mozkoun
a teď šup na aukro od korunky
Petr
Ten nadpis je zavádějící. Jako by jste se do něj podívali vy ale ve skutečnosti jste se jen podívali na video. Koukám že hlavní zdroj je GSM arena (pro spekulace) a youtube, vlastní tvorba tak 10 procent.
Grom51
Prej podivali, spise nekdo se podival, a vy jste pustili youtube

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze