Čtyřjádrový Huawei MediaPad 10 FHD se začne prodávat v srpnu

Společnost Huawei začne svou vlajkovou loď na poli tabletů prodávat ke konci sprna a cena by se měla pohybovat okolo 471 dolarů, respektive 385 eur, což je v přepočtu pod 10 tisíc Kč. Na špičkový a výkonný 10palcový tablet to je velmi dobrá cena.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský




Huawei MediaPad 10 FHD je čtyřjádrový tablet, který byl představen poměrně nedávno na únorovém MWC 2012. Informace o zahájení jeho prodeje ke konci sprna pocházejí jak jinak než z Číny. Zpráva, v níž je prozrazen začátek prodeje, byla nedopatřením odeslána jedním z úředníků společnosti Huawei na sociální síť Sina Weibo, což je čínský ekvivalent v našich končínách více známého Twitteru. Dá se tak jen velmi těžko odhadovat, jak moc jsou tyto informace pravdivé a kdy by se tablet mohl dostat na evropský, potažmo český trh.

Jak už i cena naznačuje, bude se jednat o high-end zařízení, které nabídne 10,1 palcový Full HD IPS displej s rozlišením 1920 x 1200 pixelů. Samozřejmostí je čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz a operační systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich (s výhledovou aktualizací na Android 4.1 Jelly Bean). Tablet nabídne podporu rychlých síťí HSPA+, 8 MPx zadní fotoaparát a přední 1,3 MPx přední kameru vhodnou zvlášť pro videohovory. Dlouhou výdrž zařízení by měla zajistit Li-Pol baterie se solidní kapacitou 6,400 mAh (8-9 hodin nepřetržitého přehrávání HD videa).

Když k tomu všemu přičteme tloušťku hliníkového těla pouhých 8,8 mm, hmotností necelých 600 gramů a poměrně přívětivou cenu 471 dolarů, nemůžeme už se dočkat prvních benchmark testů, které doopravdy odhalí, jak tento tablet obstojí v porovnání s konkurencí.