Co se naučí vaše telefony Samsung s nadstavbou One UI 6.1?

2
Co se naučí vaše telefony Samsung s nadstavbou One UI 6.1?
Fotografie: Samsung
  • Nová verze nadstavby dorazí zřejmě s řadou Galaxy S24
  • Má být prošpikována umělou inteligencí

Samsung v těchto dnech a týdnech aktualizuje desítky zařízení na nejnovější Android 14 a rovněž nadstavbu One UI 6.0. Již nyní se však čile spekuluje o nadcházející verzi s označením One UI 6.1, která by měla debutovat v řadě Galaxy S24. Ta má být představena 17. ledna, což znamená, že nadstavba je takřka za dveřmi. Díky informátorovi @BennettBuhner nyní víme, na co se majitelé vybraných modelů Samsung budou moci těšit. Je totiž nasnadě, že mnoho funkcí nezůstane exkluzivních jen pro novinky, ale dorazí ve formě aktualizace i na některé stávající kousky.

Úvodem si řekněme, že One UI 6.1 bude ve znamení velmi pokročilé umělé inteligence, která bude úřadovat takřka ve všech aplikacích v telefonu a případně napomáhat s čímkoliv vás jen napadne. Nepřekvapí proto, že i poodhalené novinky se právě točí kolem AI.

Tapety a zamykací obrazovka


Umělá inteligence v nadstavbě One UI 6.1 má umět generovat vlastní tapety, jednoduše tak, jak si budete přát. Na zamykací obrazovce si budete moci aplikovat efekty počasí promítnuté na zvolenou tapetu, což by mělo působit opravdu zajímavě.


Editor obrázků


Výrazně schopnější by měl být rovněž editor obrázků a fotografií. Nově bude možné fotografie rozšiřovat do prostoru, který na původní scéně již chyběl. Umělá inteligence jej jednoduše dopočítá dle známé scény. Libovolně budete moci pohybovat s objekty na snímku. Třeba je i přesunout na zcela odlišnou fotografii.

Hovory


Umělá inteligence se v případě zájmu vloží do vašich hlasových hovorů. Nabídne překlad řeči v reálném čase, samozřejmě zřejmě prozatím jen do několika vybraných jazyků. Vhod přijde odfiltrování hluku a šumů, případně přepis hovorů do textu.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Když ne S24, tak alespoň OneUI 6.1 😄
Janek Fanek
Janek Fanek
Tapety a zamykací obrazovka: otázka, nebude to hrob pro placené tapety?
Dopočítání prostoru na obrázku: snad to bude lepší než dosud. Mnohokrát jsem zkoušel jak dokáže S22 ultra s pomocí různých aplikací dopočítat prostor na snímku po vyjmutí objektů; no, někdy to vyšlo dobře.
Hovory: pokud jde o Samsung, překlad pomocí samsung internet do českého jazyka je stále v plenkách, schopný je Google překladač. Předpoklad je, že zlepšení bude postupné a dlouhodobé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze