Chytré hodinky Motorola Moto 360 (2015) oficiálně: ještě krásnější

27

Po sérii úniků, o které se postaraly i samotní představitelé firem, už nešlo uvedení druhé generace populárních hodinek příliš odkládat. A i když se za oficiální termín uvedení považovalo 8. září, hodinky se překvapivě ukázaly už dnes. Neohromí sice technickou výbavou, ale zaměřují se spíše na vzhled a šíři možných kombinací. Těch má být asi 300.

Byly tak potvrzeny předchozí úniky. Hodinky jsou opět kruhové a kruh je na spodní straně opět useknutý kvůli čidlu jasu. Zapínací tlačítko se posunulo o něco nahoru a je zhruba v pozici dvou hodin. Při této příležitosti se Lenovo také pochlubilo tím, co stojí za opěvovanou krásou hodinek. Jedná se o poměr plochy displeje k tělu. Zatímco většina konkurentů se pohybuje okolo 50 %, tyto hodinky mají 70 %.

Motorola Moto 360 (2015)

Na technické informace byla ale tisková konference poměrně skoupá a byla zaměřena spíše na vzhled. Hodinky přijdou na trh ve dvou velikostech 42 a 46 mm, k dispozici bude navíc ještě „ženská verze“ pro menší zápěstí. A aby toho nebylo málo, bude ještě sportovní verze s nevyměnitelným plastovým páskem, GPS čipem a upraveným softwarem.

Kůže? Kov? Zlatou? Stříbrnou? Na výběr máte spoustu možností.

Bude možno vybírat nejenom z různých barev a materiálů pásků, ale barevně se budou lišit i těla hodinek. V obchodech tak narazíte na slušnou záplavu kombinací a vybrat si z nich bude jednodušší nebo naopak složitější. Celkový počet možných variant má totiž dosáhnout tří stovek.

Hodinky poběží na Android Wear a mají stejný hardware jako konkurence: Snapdragon 400 a 512 MB RAM s 4 GB vnitřní paměti. Rozlišení se pohybuje v závislosti na modelu od 360 × 325 pixelů až po 360 × 330 pixelů. Liší se i rozměry: 1,37 nebo 1,56 palce. V menší variantě je 300mAh baterie, v té větší 400mAh. Hodinky půjdou nabíjet bezdrátově a mají Wi-Fi. Ve výbavě dále nechybí optický senzor pro snímání tepu, hodinky mají certifikaci voděodolnosti IP67.

Sportovní verze se neliší pouze vzhledem ale i funkcemi.

Motorola spustí v dohledné době web s konfigurátorem, kde si budete moci vytvořit hodinky k obrazu svému. Jejich cena pak bude 299€ (8 000 Kč), respektive 349€ (9 400 Kč) za větší variantu.

Motorola Moto 360 (2015)

Technické parametry Motorola Moto 360 (2015) 46 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 11,4 mm, ? g, odolnost: IP67
Pásek?, vyměnitelný: ano (22 mm), zapínání: ?
Displej?, 1,56" (360 × 330 px), tvar: kruhový
SystémAndroid Wear, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g, mobilní sítě: ne, NFC: ne
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8926, CPU: 4×1,2 GHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: ?
Akumulátor400 mAh, nabíjení: bezdrátové
DostupnostQ4 2015, 8 600 Kč

Zdroje: bgr.com, slashgear.com, gizmodo.com

Diskuze ke článku
saša
Opravte si, předchozí model měl procesor ti omap 3 .
Márty
Neskutečná paráda :) ! ... Jelikož jsem vybíral z Motorola Moto 360 druhé generace a Huawei Watch, které jsou jak ,,dizajnem'', tak výbavou na stejné a to sakra luxusní úrovni, tak zde bude hrát nejspíše hlavní roli v rozhodování cena, kde jasně vítězí Motorola Moto 360, protože i v té nejdražší verzi jsou na stejné cenové hodnotě na které startují naopak nejlacinější hodinky od Huawei :) ... Teď už by to chtělo jen znát přesné datum zahájení prodeje zde u nás :) ...
František Zbořil
stejná hrůza jako první řada kam se hrabou na sony smartwatch 3. Ty jsou aspoň elegantní a zároveň použitelné i při sportu co s takovou velkou kulatou krávou. Tak si říkám hrát s nimi fotbal a vyskočit na hlavičku přitom nechtíc někomu natáhnout, tak má krásného monokla. V tom jsou ty soňácké fajn, že mají ten okraj a tak tlumí nárazy nebo ve fitku se člověk nemusí bát, že mávne rukou a zničí si hodinky o nějaké železo. Pak i k obleku jsou líp než tohle co tu recenzujete :D
Grom51
celkem zklamání .. to neumí udělat display, kde není ten debilní ukrojený kousek dole ? vypadá to lacně .. a za ty peníze bych si to nekoupil.
To raději pebble time .. které vypadají v reálu hodně luxusně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze