Chcete milión dolarů? Musíte hacknout iPhone

11
Chcete milión dolarů? Musíte hacknout iPhone
  • Jedná se o doposud nejvyšší odměnu
  • Nabídky vládních dodavatelů jsou ale vyšší
  • Je nutné zasáhnout kernel iPhonu bez fyzické manipulace

Na bezpečnostní konferenci Black Hat pořádané v americkém Las Vegas oznámil Apple, že nabízí odměnu jeden milión amerických dolarů za odhalení bezpečnostních děr v iPhonu a jeho cloudové záloze. Oproti předchozím nabídkám je to výrazný nárůst – dříve Apple za odhalené chyby vyplácel nejvýše 200 tisíc dolarů. Důvodem je snaha o bezpečnost dat exponovaných osob: disidentů, novinářů a obhájců lidských práv. Ti často čelí útoků samotných vlád.

Apple iPhone Xs

Jak informuje agentura Reuters, i tak má Apple silnou konkurenci, protože za stejnou chybu jsou někteří vládní dodavatelé ochotni zaplatit až dva miliony. Ti chyby zneužijí k vývoji špehovacího softwaru, zatímco Apple k jejich opravě v novějších verzích iOS.

Tato „soutěž“ má nicméně přísná pravidla. Je nutná předchozí registrace a odměna bude vyplacena jen tomu, kdo efektivně ovlivní kernel (jádro operačního systému) bez nutnosti fyzické manipulace s telefonem.

Diskuze ke článku
Berule
No tak podle zdejších diskutujících je iOS diravý jak ementál, takže tady bude najednou milionářů :D
Blue Sun
Blue Sun
Bez nutnosti fyzické manipulace s telefonem... To je jako obrana proti bezpečnostním složkám docela málo, ne? Ty obvykle potřebují proniknout k datům telefonu, který už mají fyzicky v rukou. Nebo že by si tím Apple pořád nechával ta potřebná zadní vrátka?
Řezňýk
Já bych spíš řekl, že nová verze iOS přinese akorát tak sadu LGBT smajlíků. Tyhle chyby pak Apple přeprodá CIA, FBI, NSA, FSB, Mossadu, v podstatě komukoli, kdo je ochoten zaplatit, ale neudělá to přímo, ale přes nějakou izraelskou offshore bezpečnostní firmu, že jo, a z utržených peněz si pak zaplatí billboardy "What Happened in Your iPhone Stays in Your iPhone". Geniální.
pavel tesař
proč je za hacknutí blbého zkurveného iphonu odměna milión dolarů

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze