Češi kupují telefon i pětiletým dětem, školákům už běžně

2

Virtuální operátor SAZKAmobil uveřejnil zajímavé statistiky, které se zaměřují na to, jak mladé děti dostávají svůj první telefon. Ze statistik vyplynulo, že není výjimkou, aby mobil vlastnilo již pětileté dítě, aby jej rodiče mohli mít pod kontrolou.

Virtuál SAZKAmobil vydal zajímavé statistiky, které se týkají telefonů a dětí. Z informací, které SAZKAmobil sesbíral, vyplývá najevo, že místo toho, aby děti dostaly svůj první telefon v průměru v devíti letech, tak se hranice posunula a není v současnosti žádnou výjimkou, aby mobil mělo již pětileté dítě. Hlavní příčinou je údajně lepší možnost děti kontrolovat a být s nimi v kontaktu.

TIP: T-Mobile vyvinul platformu nejen pro hledání ztracených dětí

SAZKAmobil

Většina respondentů ale také uvádí, že preferují kredit namísto tarifu a to maximálně do 200 korun měsíčně. Ze statistik nadále vyplynulo například to, že denně volá „pouze“ 19 % českých dětí, 51 % jich volá několikrát do týdne a 22 % několikrát za měsíc. V 70 % případů volají rodiče dětem a přibližně 23 % telefonátů směřuje kamarádům. Co se funkci telefonů týče, tak děti nejvíce hrají hry (58 % dětí), přehrávají hudbu (43 % dětí), fotí (35 % dětí) a přibližně 20 % dětí používá různé aplikace, jako je například Facebook, Instagram, nebo WhatsApp.

Zdroje: Tisková zpráva