V roce 2020 bude mít telefon 90 % lidí na Zemi, většina smartphone

3

Se zajímavou studií přišel ve své poslední zprávě Ericsson. Během následujících šesti let by měl pokračovat masivní rozvoj mobilních telefonů a v roce 2020 by přenosný aparát mělo vlastnit 9 z 10 obyvatel naší planety. Dominovat pak dle očekávání budou chytré telefony.

Poslední vydání Ericsson Mobile Reportu poukazuje na nadále pokračující rychlý rozvoj mobilních telefonů. Aktuálně se tak předpokládá, že v roce 2020 bude mobilní telefon vlastnit celých 90 % všech obyvatel na Zemi. Velkou měrou se na tom samozřejmě podílí rozvojové trhy. Například v Indii přibylo během třetího čtvrtletí letošního roku 18 miliónů zákazníků v mobilních sítí. Obdobně rychle roste také čínský trh, který si připsal za stejné období 12 miliónů nových zákazníků.

Smarpthones

„Padající ceny mobilních telefonů, spolu s vylepšenou použitelností a zvyšujícím se pokrytí signálem mobilních sítí, jsou faktory, které dělají z mobilních technologií globální fenomén, který bude brzy dostupný pro naprostou většinu světové populace, bez ohledu na věk a region,“ říká Rima Qureshi, Senior Vice President, Chief Strategy Office a Head of M&A společnosti Ericsson. „Ericsson Mobility Report ukazuje, že v roce 2020 bude svět propojený tak jak nikdy dříve,“ dodává Qureshi.

Do popředí se samozřejmě budou drát chytré telefony, které ve třetím čtvrtletí tvořily téměř 70 % všech prodaných telefonů na světě. Pro srovnání uveďme, že v loňském roce šlo o 55 %. I když se může zdát, že díky vysokému podílu prodaných smartphonů je obměna za námi, zdání klame. Aktuálně využívá možnosti chytrého telefonu jen 37 % zákazníků mobilních operátorů. Spousta zákazníků tudíž ještě nevyměnila svůj starší telefon za nový. Ericsson Mobility Report odhaduje, že v dalších letech vzroste počet zákazníků mobilních operátorů s chytrými telefony z dnešních 2,7 miliardy na 6,1 miliardy v roce 2020.

Zdroj: TZ Ericsson

Diskuze ke článku
Aleš Vladík
Aleš Vladík
Počítá se i Afrika, Somálsko a jiné státy, kde nemají ani na jídlo ? :):)
Marek
Ten vývoj jde tak rychle dopredu, že bych se nedivil, kdybychom za těch 5 let používali něco jiného. Otázkou také je, zda se zařízení s rolovacím displejem dá povazovat za telefon :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze