CEO Samsungu podle deníku Korean Herald spoléhá na úspěch nových modelů

6
CEO Samsungu podle deníku Korean Herald spoléhá na úspěch nových modelů
  • CEO Samsungu slíbil, že společnost bude více naslouchat svým zákazníkům a inovace bude prosazovat rychleji
  • Jiný zaměstnanec uvedl, že je podle něj největším problémem zkostnatělý rozhodovací přístup

Samsung Galaxy S10 odkazující na desáté výročí nejvyšší řady Galaxy S společně s ohebným smartphonem (údajně pojmenovaným jako Galaxy F) bude pravděpodobně představen již v první polovině nadcházejícího roku. Nedávno jsme se dočkali rovněž odhalení nových druhů výřezů, z nichž první se pravděpodobně podívá už na Samsung Galaxy A8.

Všechny inovace, které Samsung doposud představil, připoutaly pozornost okolí. Podle deníku Korea Herald však za snahou jihokorejské společnosti stojí vnitřní problémy v oddělení mobilních komunikací. CEO mobilní divize Samsungu, DJ Koh, údajně hraje „all-in“ a nutně potřebuje, aby mobilní divize posílila svou pozici.

Zástupce deníku Korea Herald vychází z informací od nejmenovaného interního zdroje ze Samsungu, který mu údajně sdělil, že byl Koh nařčen z oslabování konkurenceschopnosti smartphonů Samsung samotným místopředsedou společnosti Leem Jay-yongem poté, co se místopředseda rozhodl navštívit jednu z evropských prodejen společnosti Samsung osobně. Zdroj deníku podle všeho rovněž uvedl, že se smartphony Samsung potýkají s nezanedbatelnou kritikou ze strany uživatelů. Hospodářské výsledky za třetí kvartál roku 2018 ukázaly přibližně 30% pokles oproti předchozímu čtvrtletí a 10% meziroční pokles. Jiný zaměstnanec Samsungu uvedl, že je podle něj největším problémem zkostnatělý rozhodovací přístup shora dolů (tazvaný „top-down“). Díky tomu údajně společnost není schopna nabízet inovativní řešení včas.

Samsung byl dlouhodobě číslem jedna v Indii, ale prvenství se nedávno podařilo získat Xiaomi. V Číně má Samsung na trhu se smartphony podíl nepřesahující 1 %. CEO Koh slíbil, že bude společnost více naslouchat svým zákazníkům a inovace produktů prosazovat rychleji.

Diskuze ke článku
Carda
Docela silná slova po tom co předvedli od S8 :-D
Petr
Jako do nedávná jsem je bral jako top android :) ale teď je Huawei preskocil dle mého subjektivniho dojmu :)
Xwert Is
Xwert Is
Dúfam, že na prezentácii odznie slovo "teknolodži".
Inak dúfam, že S10 nebude mať výrez, dieru, alebo čokoľvek iné a nezmyslené.
Už budúci rok budem asi nútený si kúpiť nový mobil a rád by som niečo normálne lebo z ponuky ktorá je dnes to je takmer nemožné si vybrať a nie preto, že by toho bolo málo ale preto, že výrez....
Petr
Někomu tady hoří pod zadkem... není se čemu divit Xiaomi a Huawei chrlí skvělé telefony za podstatně lepší peníze....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze