Čas telefonů HTC je 10:08, ale víte vlastně proč?

9

Nové telefony jsou vždy představeny s rozsvíceným displejem. Výrobce dává na odiv nejen displej samotný, ale také ochutnávku svého mnohdy nového prostředí. Vždy tak můžeme spatřit aktuální čas a datum. Zatímco datum se mění a většinou odpovídá datu představení daného modelu, hodiny na telefonech HTC ukazují neměnný čas 10:08.

Většina ostatních výrobců využívá na svých telefonech klasičtější podobu času, kdy je čas zaokrouhlen na desítky minut, případně na pětiminutovky. Na telefonech HTC již však déle než 5 let vídáme zásadně čas 10:08. S odpovědí, proč právě tento nezvyklý čas, přispěchal český server htcfans.cz.

HTC časem 10:08 vzdává hold „digitální tradici“. V čase 10:08 je totiž ve 12hodinovém režimu sepnuto nejvíce segmentů digitálního času. Tímto výrobce mohl demonstrovat korektní funkčnost displeje. Maximálním počtem zapnutých segmentů by samozřejmě bylo 88:88, avšak nešlo by o reálný čas, který by navíc ani nevypadal dobře. Proto se HTC uchýlilo k času 10:08. Najdeme jej nejen na modelech s Androidem, ale také na posledních zástupcích s Windows Mobile a ačkoliv si toho mnozí možná nevšimnou, čas 10:08 se objevuje také na modelech s Windows Phone.

Zdroje: htcfans.cz

Diskuze ke článku
Hop
Co bych dal za to, mít zpátky HTC EVO. To byl telefon.Vydržel snad všechno. :)
Dave
Dekuji za zpravu, uz jsem si ale o tom dnes precetl na mobilmania.cz
Dommek
A čas 20:08 není víc, než 10:08? Na sedmisegmentovce bych řekl, že zcela určitě ano..
sako
A co 00:08?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze