Bezpečnostní chyba v iOS umožňuje číst notifikace na uzamčeném zařízení

7
Bezpečnostní chyba v iOS umožňuje číst notifikace na uzamčeném zařízení
  • Nová bezpečnostní chyba umožní pomocí Siri přečíst notifikace na uzamčeném zařízení
  • Chyba se týká poslední verze iOS 11.2.6 a beta verze iOS 11.3

Rok 2017 jistě nebyl pro Apple tím nejúspěšnějším, hlavně co se iOS týče. Bohužel chyby v systému nekončí. Čtenářka Mac Magazine totiž přišla na další chybu, která umožní číst zprávy na uzamčeném zařízení naprosto komukoliv.

Pokud máte v iOS zapnutou funkci skrytí obsahu notifikací při zamčeném zařízení, vězte, že vaše soukromí není ani tak v bezpečí. Stačí totiž zapnout Siri a požádat ji, ať vám zprávu přečte, což provede. Tato chyba se netýká přímo aplikace Zprávy, ale skoro všech ostatních aplikací, jako je například Telegram, WhatsApp, Messenger a další komunikátory.

skryté notifikace ios 11

Chybu obsahuje poslední verze iOS 11.2.6 a beta verze iOS 11.3.

Zdroj: 9to5mac.com, macmagazine.com.br

Diskuze ke článku
anonym
nedá se náhodu Siri nastavit jen aby reagovala na jeden hlas?
Offečka Jablečna
To není chyba, ale vlastnost. Kdybyste totiž byl hnusný pedfil nebo terorista, tak se FBI a CIA a NSA dostanou snadno k vašim datům. Bez této vlastnosti by vás museli několik měsíců brutálně mučit na utajené vojenské základně. Takže každému, kdo není pyča, je hned jasné, že je lepší to udělat takhle, než pak sbírat víčka na ochranu před chemrtails. KDYBY dal KAŽDÝ Čech třeba jen 100 výček,mohly bysme postavit PLOT a CHRÁNIT naše hranice,aha?protože zatím ještě platí že mi tady jsme doma a ne ti paraziti.TO JE tak KDYŽ SE VĚTŠINA přizpůsobuje MENŠINĚ.A MENŠINA si MYSLÍ ŽE MŮŽE VŠECHNO. TAK s tímhle JDĚTE víte KAM..... stejně JAKO s CHEMTRAILS KÁRNÍK TO mislí UPŘÍMNĚ. to NEJSOU TOTIŽ UPRCHLÍCI ,MAJÍ totiž MOBILNÍ telefony A ZNAČKOVÉ obleční NEJSEM RASISTA
Pesedm
:D
Bixby
Na mobilmanii je svět ještě v pořádku... Netrollí tam sice nikdo, ale stojí tam proti sobě dvě obrovské armády. iOvce vs. Drojdometi. Občas i stříká krev.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze