Bezdrátovému nabíjení již nebudou vadit kovová záda u telefonů

3

Bezdrátové nabíjení pomalu proniká do běžného života s tím, jak přibývá telefonů, který jej podporují. Bohužel mnoho prémiových telefonů bezdrátové nabíjení nenabízí, neboť jsou vyrobeny z kovu, nejčastěji hliníku. Tento problém však již vyřešil Qualcomm s technologií WiPower.

Bezdrátová nabíječka od Samsungu

Bezdrátové nabíjení je především o pohodlí. Nepotřebujete při každém dobíjení přístroje hledat kabel a zapojovat jej do konektoru na těle telefonu či tabletu. Postačí jen telefon položit či posadit do bezdrátové plochy a nabíjení automaticky začne. Tuto vymoženost si však nemohou užívat majitelé přístrojů, které mají například zadní stranu kovovou. Typickým příkladem mohou být iPhony. Do budoucna se však zdá, že ani kov nebude představovat pro bezdrátové nabíjení problém. S novou technologií totiž přišel Qualcomm.

Novou generaci bezdrátového nabíjení pojmenoval WiPower a je založena na technologii Near Field Magnetic Resonance. Ta využívá jiných frekvencí, kterým nečiní problém se dostat skrze kovové materiály. Další výhodou může být fakt, že se zařízení nabíjecí plochy nemusí přímo dotýkat. To by přispělo k takřka neviditelnému rozšíření bezdrátového nabíjení, které by mohlo být například schováno pod deskami stolů. WiPower bude zároveň schopen dobíjet i více zařízení současně. Nyní již pouze zbývá čekat, kdy se nová technologie objeví v prvních zařízeních.

Zdroje: qualcomm.com, pocketnow.com

Diskuze ke článku
David
Je to pohodlne, qi nabijecku mam, ale s outputem 1Ah to je fakt na dlouho… spíš by to chtelo rozšíření v restauracích..
Jirka
Škoda, už jsem se těšil, že by z mobilu při nabíjení mohlo sršet víc jisker než při show Dana Nekonečného...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze