Bez hluku, bez kabelů a bez starostí. Sony představilo nová sluchátka WF-1000XM3

3
Bez hluku, bez kabelů a bez starostí. Sony představilo nová sluchátka WF-1000XM3
  • Sluchátka se chlubí vylepšenou technologií odstranění okolního hluku
  • Nechybí 24bitové zpracování audio signálu ani funkce DSEE HX, která vylepšuje komprimovaná digitální data
  • S aktivovaným odstraněním hluku mohou uživatelé poslouchat až 24 hodin
  • Rychlé nabíjení dokáže za 10 minut zajistit až 90minutovou výdrž
  • Sluchátka budou dostupná již příští měsíc

Do rodiny bezdrátových sluchátek Sony přibyl nový model s označením WF-1000XM3. Jedná se o opravdu bezdrátová sluchátka (tedy taková, která nespojuje kabel), jež chtějí zaujmout technologií Dual Noise Sensor pro odstranění okolního hluku, dlouhou výdrží nebo líbivým designem.

Vylepšená technologie odstranění hluku

Sluchátka WF-1000XM3 jsou vybavena technologií Dual Noise Sensor, která spolupracuje s novým HD procesorem pro odstranění okolního hluku (HD Noise Cancelling Processor) QN1e. Společně tak zachycují a odstraňují okolní hluk, takže se mohou uživatelé soustředit pouze na hudbu. Díky technologii Dual Noise Sensor, jednomu přednímu mikrofonu a jednomu zadnímu mikrofonu na povrchu sluchátek zachycují více okolního hluku a HD Procesor QN1e určený pro odstranění okolního hluku se aktivuje, jakmile detekuje ruch z okolí. Následně procesor vytváří invertované zvukové vlny, které kompenzují nepříjemný okolní hluk. Nejenže tak odstraní více hluku, ale spotřebuje také méně energie. Ať už se jedná o jakýkoli hluk – od nepříjemných zvuků na palubě letadla po šum a ruch městských ulic – sluchátka jej spolehlivě omezí.

Sony WF-1000XM3

Vylepšený zvuk

HD procesor QN1e odstraňující hluk zvládá 24bitové zpracování audio signálu a funkce DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX) vylepšuje komprimovaná digitální data hudebních souborů včetně formátu MP3.

Opravdu bezdrátová

Bezdrátový design sluchátek WF-1000XM3 umožňuje svobodně se pohybovat. Sluchátka WF- 1000XM3 jsou navíc malá a lehká a vybavena nově vyvinutým Bluetooth čipem umožňujícím přenos zvukového obsahu současně do pravého i levého sluchátka. Nejedná se tedy o konvenční přenos signálu z levého do pravého sluchátka a v kombinaci s novou optimalizovanou konstrukcí antény má být výsledkem vysoce stabilní spojení. Ke zlepšení došlo také u zpoždění zvuku při sledování videa. Sluchátka WF-1000XM3 byla speciálně navržena tak, aby poskytovala vylepšený komfort i stabilitu v uchu. Ergonomický tvar „tri-hold“ udrží sluchátka pevně v uších, k čemuž slouží tři opěrné prvky v uchu. Povrch je vyroben z gumy s vysokým třením, která zajišťuje stabilní usazení a se čtyřmi velikostmi hybridních koncovek a třemi velikostmi komfortních koncovek si mohou uživatelé zvolit takové, které jim dokonale padnou.

Sony WF-1000XM3

Chytré i pohodlné

HD procesor pro odstranění okolního hluku QN1e má nízkou spotřebu energie, zlepšuje výdrž baterie a prodlužuje tak čas poslechu. S aktivovaným odstraněním okolního hluku mohou uživatelé poslouchat až 24 hodin, a to díky pouzdru sluchátek, které zároveň slouží jako nabíječka. Sluchátka mají navíc funkci rychlého nabíjení – 10 minut nabíjení podle výrobce zajistí až 90minutovou výdrž baterie.

Díky šikovnému režimu Quick Attention lze komunikovat, aniž by se musela sluchátka vyndávat. Položením prstu na dotykový panel na levém sluchátku dojde k rychlému ztlumení hudby a aktivaci Ambient mode pro zesílení okolního hluku. Programovatelné dotykové snímače na sluchátkách umožní přehrávat, zastavit či přeskakovat skladby nebo aktivovat hlasového asistenta Google Asistent, pomocí něhož lze sluchátka rovněž ovládat. Nová funkce Wearing Detection navíc automaticky zastaví hudbu, když si jedno ze sluchátek vyndáte z ucha a začne opět přehrávat, jakmile si sluchátko umístíte zpět do ucha, takže vám nikdy neuteče jediný tón.

Sluchátka jsou kompatibilní s aplikací Sony Headphones Connect, která nabízí možnost uzpůsobit si nastavení zvuku, úrovně odstranění hluku při jednotlivých činnostech, ovládání dotykem a další. Model WF-1000XM3 bude dostupný od srpna 2019.