Baterie u příští generace iPhonů budou ještě menší, tvrdí známý analytik

1
Baterie u příští generace iPhonů budou ještě menší, tvrdí známý analytik
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Ke zmenšení má dojít díky tzv. „soft board“ bateriím
  • Fyzicky menší rozměry akumulátoru se mohou projevit na kompaktnějších rozměrech telefonu

Známý Apple analytik Ming-Chi Kuo se odkazuje na důvěrné (avšak nijak jinak neověřené) zdroje, podle kterých mají být baterie u příští generace iPhonů 13 ještě menší, než je tomu doposud. Podle všeho má za (fyzickým) zmenšením stát nová technologie tzv. „soft board“ baterií.


Nové „soft board“ baterie by měly jednak umožnit snížení nároků na velikost, ale také zredukovat výrobní náklady. Klasické („pevné“) baterie dodává iPhonům 12 hned několik výrobců, mezi nimiž je Xinxing, Huatong, Yaohua a TTM. V případě iPhonů 13 by se však mělo jednat už jen o společnosti Jialianyi, Xinxing and Huatong. Čínský výrobce baterií Jialianyi by tak měl získat o 40 až 50 % vyšší objem objednávek pro iPhony 13 a 13 mini.

„Soft board“ baterie mají méně vrstev než současné akumulátory, což znamená, že mohou nabídnout stejnou kapacitu v menším těle, případně lze ve stejně (fyzicky) velké baterii zajistit vyšší kapacitu. Jak známe Apple, kapacita se však pravděpodobně nijak nezmění, zůstane stejná a díky menším bateriím naopak dojde ke zmenšení rozměrů nebo bude věnován prostor jiným komponentám.

Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 16. 11. 2020 23:14
Se ani nedivim ze Apple nenasadil vyssi obnovovaci frekvenci. Vzdyt s tim zmensovanim baterek by ten telefon nevydrzel ani do obeda. Mam ted 12ctku a po Xrku (iP11 mel mit jeste dokonce vyssi vydrz) ktere sem kdysi mel taky... je vydrz dost velka slabota. Xr byl drzak jak krava. Tohle je podprumer. Nastesti den dam a aspon to ma kvalitni display narozdil od predchudcu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze