Asus ZenFone Selfie: další kyklop na scéně

4

Veletrh Computex začal tiskovou konferencí Asusu. Novinek bylo hned několik, ale velký zájem vzbudil nový telefon ZenFone Selfie. Jeho zaměření je dle názvu nasnadě. Nabídne hned dvojici 13megapixelových fotoaparátů a čelní strana evokuje tvář kyklopa. Výkon pak zajišťuje moderní procesor Snapdragon 615.

Řada ZenFone již neodmyslitelně patří k Asusu a jeho telefonům s Androidem. Nejde jen o modely nižších tříd. Vzpomeňme na špičkově vybavený ZenFone 2 nebo fotograficky zaměřený ZenFone Zoom. Dnešek přinesl dalšího jedinečného zástupce, kterým je ZenFone Selfie.

ASUS ZenFone Selfie

Vzhled novinky nijak nevybočuje ze zaběhlého trendu. Nechybí tedy typické prostory nad a pod displejem, kde najdeme Zen kruhy. Nezbytné je také mírné zaoblení zadní strany, díky které padnou ZenFony opravdu pohodlně do ruky a pořizování selfie nebude výjimkou. Někoho by mohlo zamrzet, že půjde opět o hodně velké zařízení. IPS Displej totiž narostl až na 5,5 palce a disponuje FullHD rozlišením a až 178° pozorovacími úhly. O ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 4.

Do nejvyšší pater Selfie mířit nebude, o čemž svědčí použitý hardware. V útrobách tepe moderní procesor Qualcomm Snapdragon 615 s osmi jádry. Ten se bude spolu se 3GB operační pamětí starat o pohon operačního systému Android 5.0 Lollipop. Zde mohl již Asus rozhodně nasadit novější verzi. Samozřejmostí je nadstavba ZenUI. V případě úložiště počítejte se 32 nebo 16 GB, v každém případě rozšiřitelnými o 128 GB pomocí paměťové karty.

Asus ZenFone Selfie

Hlavním tahákem však budou fotoaparáty. Ten zadní disponuje 13megapixelovým rozlišením, dvojitou přisvětlovací LED diodou a dostává se také na laserové ostření, které jsme doposud vídali například u LG. Samotný senzor se pyšní velikostí 1/3,2" a světelností f2,0. Jelikož zde však máme telefon pro selfie, nachází se 13megapixelový fotoaparát také na čelní straně. Je mu věnována patřičná pozornost a čočka je přesně uprostřed v prostoru nad displejem. Ani čelnímu fotoaparátu neschází přisvětlení a jeho světelnost činí f/2,4.

Zajímavostí je příslušenství ve formě stojánku pro snadnější pořízení selfie. Ten nasadíte, vyklopíte a telefon například na stole sám stojí. Asus celkově žije selfie snímky, neboť připravil i možnost rychlého spuštění čelní kamerky. Postačí na uzamčený displej nakreslit písmeno S.

V další výbavě figuruje také podpora rychlých datových přenosů skrze LTE. Radost jistě udělá fakt, že ZenFone Selfie podporuje všechna potřebná pásma používaná na našem území. Tedy i obávané frekvence 800 MHz a 900 MHz.

Asus ZenFone Selfie bude dostupný hned v několika barevných variacích. Řeč byla o černé, bílé, růžové, červené, modré, šedé a zlaté. Dostupnost ani cena však oznámena nebyla.

Technické parametry ASUS ZenFone Selfie ZD551KL 3 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,5 × 77,2 × 10,8 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 615 MSM8939, CPU: 4×1,7 GHz + 4×1 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2015, 7 990 Kč
Diskuze ke článku
Redmarx
Nejak nechapu, co je na tomhle founu jedinecnyho, spis dalsi smejd z produkce Asusu, nakonec vidime to na Zenfonu 2, jak tragicky se nepovedl, kdo mel uz tu cest, tak vi. A zrovna fotak je kapitola sama pro sebe, hruza.
St
Za hrůzné spíše považuji to, že je to další obludná placka. Dneska aby člověk, když hledá telefon do kapsy, se vybavil lupou a trpělivostí. Snad kromě Sony nikdo nepochopil, co je to udělat telefon v rozumné velikosti.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze