Asus prodává v Japonsku více tabletů než Apple

Podle serveru Nikkei se Asusu daří prodávat v Japonsku více tabletů než Applu. Asus si zajistil meziroční nárůst prodejů tabletů o 8 % na celkových 38,9 % v prvním pololetí 2014. Na vině jsou vyšší ceny tabletů od Applu a dlouhé období, ve kterém Apple nepředstavil žádný zajímavý tablet.

Asus je nově špičkou, co se prodejů tabletů v Japonsku týče. Podle nového reportu ze serveru Nikkei si Asus polepšil ve srovnání se stejným obdobím minulého roku o 8 % a s celkovým 38,9% podílem tak sedí na první pozici prodejů tabletů v Japonsku. Apple je na druhém místě s 36,4 % a rozdíl tedy není zas tak markantní. Zajímavé je, že jenom tito dva výrobci pokrývají 75,3 % všech prodejů tabletů v Japonsku, což je úctyhodné číslo.

Apple iPad Air a Nexus 7

Do prodejů Asusu se však počítá i Nexus 7, který se honosí logem Asusu. I přesto však Japonci preferují čím dál více Asus díky systému Android a lepším cenám. Pro porovnání – Asus Nexus 7 a Asus MeMO Pad stojí v přepočtu přibližně 4 000 korun, kdežto iPad Air od Applu přijde na dvojnásobek. Přesto se Applu podařilo udržet prvenství v množství v prodejích smartphonů a konečný podíl iPhonů činí úctyhodných 50 %.

Zdroje: 9to5mac.com, asia.nikkei.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze