Asus PadFone v předprodeji: kolik bude stát tabletomobil?

1

Hybridní přístroj od Asusu, kombinující smartphone, tablet a netbook do jednoho celku, rozhodně patří mezi ty nejzajímavější kousky letošního roku. Výrobce nyní oznamuje, že si od zítřka budete moci novinku předobjednat a odhaluje také cenu a dostupnost. Minimálně tedy na Taiwanu.

Asus Padfone se začne prodávat za 610 dolarů, tedy v přepočtu za necelých 11 000 Kč bez daně. To by byla docela přijatelná cena v případě, že by se jednalo o kompletní balíček. Překvapující zprávou ale je, že se jedná pouze o cenu samotného smartphonu Padfone, který sám o sobě nepředstavuje žádný zázrak a dokáže přilákat zákazníky především v kombinaci s tabletem.

TIP: Více se o hybridním přístroji Asus PadFone dozvíte z našeho preview a dojmů z Barcelony.

Oficiální fotografie přístroje Asus PadFone.

Pokud budete chtít oba přístroje a bluetooth stylus v kombinaci se sluchátkem, vyjde vás to na tučnou sumu 850 dolarů, tedy cca 15 300 Kč bez daně. Ultimátní kombinací je pak smartphone, tablet, bluetooth stylus a dokovací klávesnice pro pohodlné psaní. Za kompletní nabídku zaplatíte 980 dolarů, tedy cca 17 640 Kč bez daně. Pokud by tedy podobné ceny platily i v České republice, bude nutné si za kompletní kombinaci přichystat přes 21 tisíc korun s DPH. Uvážíme-li ale, za jakou cenu se dnes běžně prodávají telefony a tablety vyšší střední třídy a připočteme cenu za klávesnici i originální stylus, je cena odpovídající.

V případě, že si nový Asus Padfone předobjednáte, dostanete zdarma také další baterii. Předobjednávky startují již zítra a přístroj by se měl dostat na trh už 20. dubna letošního roku. Prozatím se vše výše vyřčené vztahuje pouze na Taiwan. Nepochybujeme ale, že se krátce po začátku prodejů Padfone dostane i do dalších zemí a zanedlouho budeme znát také evropské ceny. Zatím se můžete podívat na náš podrobný videopohled z Barcelony.

Zdroje: engadget.com

Diskuze ke článku
milk
Telefon je předražený.Podle mého názoru bude lepší počkat pár měsíců než se zlevní jeho cena.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze