Druhá generace Apple Watch: do bazénu a s GPS na výlet

18

Apple před malou chvílí představil druhou generaci Apple Watch. Uživatelé jablečných hodinek se rozhodně mají na co těšit, protože druhá generace přichází značně vylepšena. Těšit se nově můžeme například na zabudovanou GPS, odolnost vůči vodě, a to až do 50 metrů, nebo na jasnější displej. Samozřejmostí je pak rychlejší procesor a nejen to.

Na první pohled je vše při starém a na zápěstí byste Apple Watch Series 2 nerozeznali od první generace. Ostatně proč měnit design, který se osvědčil a udělal z Apple Watch druhého největšího výrobce hodinek? V loňském roce byl Apple v prodejích hodinek překonán pouze známou hodinářskou značkou Rolex. Pokud jste od druhé generace čekali kruhový design klasických hodinek, tak vás zklameme, ale nezoufejte, novinek je i přesto více než dost.

Apple Watch 2

Vodotěsnost: nejen malá sprška

Apple Watch Series 2 jsou skutečně vodotěsné. A nyní se nebavíme o nějakých certifikacích a omezeních na půl metru a 30 minut. Apple Watch jsou plnohodnotně vodotěsné. Dle tiskové konference zvládnou až hloubku 50 metrů. Apple také nové Watch testoval tak, abyste se nemuseli omezovat. Pokud zvládnete ve vodě celý den, není to problém. K těmto účelům byl nově navržen reproduktor, ten je samozřejmě utěsněn a případnou vibrací membrán vytěsní zbytky vody, které se mohou dostat do první komory (až za ní následuje utěsnění).

Apple Watch 2

GPS: běhání bez omezení

Pokud rádi běháte, tak si určitě chcete vyčistit hlavu, myslet jen na běh a nestarat se o nic jiného. Zatím bohužel nešlo běhat jen s Apple Watch, protože pokud jste chtěli monitorovat běh, potřebovali jste iPhone pro určení polohy skrze GPS. Tomu je nyní konec. Apple Watch Series 2 mají vlastní GPS čip. Zatím ale nedokážeme říci, co to udělá s výdrží baterie, to ukáže až náš test.

Apple Watch 2

Pro běžce nesmíme zapomenout ani na spolupráci Applu s Nike. Připravena je speciální edice Apple Watch Nike+. Ta nabídne nejen jiný řemínek, ale také aplikaci, která vás donutí běhat. Například vás upozorní, že už jste dlouho neběhali, nebo že dnes bude ideální počasí pro běh nebo, že vás některý z vašich přátel předběhl a má tento týden/měsíc více kilometrů než vy.

Apple Watch 2

Vyšší výkon a watchOS 3

Již samotný systém watchOS 3 dělá z Apple Watch první generace skutečně rychlé hodinky. Pokud to navíc spojíme s dvoujádrovým procesorem, jenž nabídne o 50 procent vyšší výkon, tak by nové Apple Watch mohly být skutečně velmi rychlé. Počítat můžete také s dvojnásobným grafickým výkonem. Pokud máte u Apple produktů strach o výkon, u Watch Series 2 nemusíte.

Jasnější displej a větší baterie

Displej je nově dvakrát jasnější a dosáhne maximálního jasu až 1 000 nitů. Rozhodně se tak nemusíte obávat ani přímého slunce, což je jedině dobře. Apple Watch Series 2 se zabudovanou GPS mají větší potenciál být sportovně využívané hodinky a nejen při sportu potřebujete za každého počasí vědět, co je nového. Displej je navíc o milimetr tenčí, a tak se povedlo do Apple Watch Series 2 dostat větší baterii ( o jednu třetinu v porovnání s první generací). Nově se dostaneme na 334 mAh, což už vypadá zajímavě. Apple Watch první generace jsou 1,5denní hodinky, že bychom se nyní dostali na dny dva?

Apple Watch 2

Starý design, nový materiál

Nově se můžeme těšit také na bílé hodinky z keramického těla. I když Apple design zachoval, tak přináší aspoň tuto alternativu. O zlatých Watch Edition zmíňka nepadla. Do prodeje jdou také luxusní řemínky Hermes.

Apple Watch 2

Cena a dostupnost

Začněme první generací. Ta zůstává v prodeji za nižší cenu a nově dostane dvoujádrový procesor. Cena bude činit 269 dolarů, tedy 8 000 Kč s DPH. Cena nových Apple Watch Series 2 by měla startovat na ceně 369 dolarů, v ČR bychom se tak mohli dočkat ceny pod 11 000 Kč i s DPH. Předobjednávky začnou 9. září a do prodeje se hodinky dostanou již 16. září. Edice Nike+ bude dostupná v říjnu.

Apple Watch 2

Technické parametry Apple Watch 2 38 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38,6 × 33,3 × 11,4 mm, 41,9 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,5" (272 × 340 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor273 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2016, 11 290 Kč
Diskuze ke článku
ANO
Uprimne me to az prekvapilo. Jako ne, ze bych si to kupoval, preci jen moje timexy jsou jiste mnohem lepsi hodinky. Ale urcite me vyslovene prekvapila vodeodolnost, cili vec kterou u hodinek povazuju za samozrejmost. Jako mit paroii hodinek za 20 tisic a po neopatrnem umyti rukou ji muzete vyhodit:o) Vydrz samozrejme stale nezaslouzi nazev "hodinky". Taky je jiste potreba specialni dokovaci stanice, jiste se zadne Qi nekona, takze kdyz si zapomenete vzit nabijecku na vikend, tak se ani nedozvite jestli je rano nebo vecer ..... doufejme, ze aspon zustala kompatibilni s predchozi generaci:o) Taky to srovnani s rolexkama, to jako ma byt co? OMG!
Takze jako hodinky stejne na dve veci. Jako tracker je daleko lepsi treba MS band2 s tunou senzoru. Mno, ale i tak me prekvapili .....
mental.disease
Ty vole. water resistant 50M / 5BAR / 5ATM neznamená potápanie do hĺbky 50 metrov.
Na to slúžia profesionálne potápačské hodiny.
Aj na stránke apple píšu, že sa nemajú používať na potápanie, skákanie do vody, vodné športovanie.
Čo si radšej naštudovať tabuľku vodepodolnosti. Pred písaním bludov. IP68 nemá vôbec daleko od "50M"
mental.disease
Ty vole. water resistant 50M / 5BAR / 5ATM neznamená potápanie do hĺbky 50 metrov.
Na to slúžia profesionálne potápačské hodiny.
Aj na stránke apple píšu, že sa nemajú používať na potápanie, skákanie do vody, vodné športovanie.
Čo si radšej naštudovať tabuľku vodepodolnosti. Pred písaním bludov. IP68 nemá vôbec daleko od "50M"
Blue Sun
Blue Sun
Prima, takže Apple dorovnal první generaci Fénixu od Garminu a chce za to tolik, kolik stojí generace současná, o několik řádů lepší a stylovější.
A co se týká odolnosti, pokud je skutečně podle ISO 22810:2010, pak "50 metrů" znamená pro plavání, kanoistiku na klidné vodě (tj. turistická) a rybaření... Tedy nic, co by neumělo IP68. To se nemají čím chlubit. A redakci prosím, aby to v článku taky opravila, protože tím uvádí lidi v omyl! (Ne, že by to zde nebyl standard.)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze