Apple představí nové funkce iCloud - sdílení fotografií a videí

Apple iCloud je jednou z nejznámějších a nejlepších cloudových služeb na trhu. Pro majitele zařízení iOS prakticky nezbytnost, která se stará o kompletní synchronizaci veškerých dat.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Vytvořit zálohu veškerého nastavení, e-mailových účtů, webových záložek, kontaktů, poznámek, upomínek, záznamů v kalendáři a dokonce i záznamy o stavech v některých hrách posílá na iCloud uložiště a tam je bezpečně ukládá. To vše se děje na pozadí a není tak nutný zásah uživatele.

what-is-icloud

Podle serveru Redmond Pie se však tato služba brzy dočká dalších možností a tím je sdílení fotografií a videí mezi uživateli. Vše by mělo být ohlášeno na červnové konferenci WWDC v San Francisku a jedná se prakticky o reakci na populární  službu Instagram, kterou před nedávnem koupil Facebook za miliardu dolarů. Apple se tak jednoduchou cestou rozhodl rozšířit další služby svého ekosystému a nepochybujeme, že se tato služba dočká velkého využití a obliby mezi uživateli.

Zajímavostí jsou spekulace, které předcházejí červnovou konferenci WWDC 2012. Podle všech informací se očekává, že Apple představí nové generace MacBook s retina displejem, iCloud služby, 7,85´´ iPad mini, iPhone 5 a nový systém iOS6. Očekávání jsou opravdu velká, ale už teď je jasné, že všech novinek se tento červen určitě nedočkáme.