Apple iPhone ve Francii i neblokovaný, ale dražší

Apple iPhone se pomalu začíná zabydlovat i na evropském kontinentě. Od 9.listopadu bude v prodeji ve Velké Británii u O2 a německého T-Mobile. Dlouho se spekulovalo také o prodeji iPhonu ve Francii. Zde však Apple narazil na místní legislativu.

Apple iPhone se pomalu začíná zabydlovat i na evropském kontinentě. Od 9.listopadu bude v prodeji ve Velké Británii u O2 a německého T-Mobile. Dlouho se spekulovalo také o prodeji iPhonu ve Francii. Zde však Apple narazil na místní legislativu, která nedovoluje prodej výlučně blokovaného telefonu. Začínalo to proto vypadat, že se francouzský Orange iPhonu nedočká.

Tento týden však překvapivě ustoupil Apple. Jeho iPhone bude ve Francii v prodeji od 29.listopadu (tedy později než v Německu a VB) u operátora Orange za cenu 399 EUR za 8GB variantu. Telefon bude na tohoto operátora blokován a opět je nutné si vybrat mezi několika paušálními programy. Potud je vše stejné, jako v ostatních zemích. Kvůli francouzské legislativě však bude iPhone oficiálně v prodeji i neblokovaný, ale za vyšší cenu. Ta ještě není oficiálně stanovena. Nejčastěji se hovoří o částce 560 EUR (asi 15 500 Kč), některé zahraniční servery však uvádějí i opravdu vysokou částku 999 EUR (přes 27 500 Kč).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze