Aplikace s mikrotransakcemi: Google je odebere ze sekce zdarma

12

Je to malý krok pro Google, ale obrovský krok pro uživatele. Od září totiž v Obchodě Play neuvidíme hry a aplikace s mikrotransakcemi označované titulem zdarma. To pomůže vyčistit Obchod Play od aplikací, které se tváří, že jsou zdarma, ale po chvíli užívání po vás chtějí nesmyslné částky za možnost zahrát si další level a podobně.

Evropská komise schválila nařízení, které požaduje od prodejců aplikací uvedení skutečné ceny aplikace či hry, která se na virtuálním obchodě objevuje. Google tuto změnu údajně přivítal s otevřenou náručí a od září bychom neměli v sekci bezplatných nalézt žádné aplikace a hry, které nabízejí placený obsah.

Mikrotansakce
Takovéto obrazovky by se neměly ukazovat ve hrách, které jsou označené jako zdarma

Tato změna byla nařízena po soustavných stížnostech naštvaných rodičů, kterým jejich ratolesti udělaly v Obchodě Play hezký účet. Jedná se o velmi důležitý krok, který by mohl velmi silně ovlivnit strukturu tohoto virtuálního obchodu. Doufejme, že se bude jednat o pozitivní změny a dočkáme se her a aplikací, které jsou opravdu zdarma a nebudou nás pobízet k zakoupení několika životů za 80 korun. Apple s iOS prý také chystá změny a rozhodně nechce zůstat pozadu.

Zdroje: engadget.com, europa.eu, phandroid.com

Diskuze ke článku
Pivo
Tak v sekci zdarma toho bude už hodně málo, ne? :D
Libor
Ještě by mohli rozdělit aplikace na ty, které vyžadují připojení k internetu a ty, které můžu používat i bez netu.
Lakrak
To bude v sekci zdarma fakt prd :)
Nyte
Jen aby v tom nebyl ještě větší zmatek. Ne vždy mikrotransakce znamenají, že by byla aplikace bez jejich využití nepoužitelná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze