Alcatel OneTouch Pixi First: 4palcový Android pro nenáročné

9

Dnešní doba přeje spíše větším a lépe vybaveným smartphonům. Na zcela nenáročné uživatele však míří například Alcatel, který na český trh uvedl novinku OneTouch Pixi First se 4palcovým displejem, základní výbavou a cenou pod 2 000 Kč.

Alcatel OneTouch Pixi First

Novinka svým vzhledem nijak zvlášť nešokuje, jde o obyčejný smartphone menších rozměrů a oblých tvarů. Displej se nikam nenatahoval a nabízí stále mnohými oblíbenou úhlopříčku 4 palce s rozlišením 800 × 480 pixelů, které je zde zcela dostatečné. Pod kapotou telefonu tepe čtyřjádrový procesor Spreadtrum 7731 s taktem 1,3 GHz a asistuje mu 512 MB RAM, což bohužel není příliš. Ideální není ani integrovaná 4GB paměť, ze které pro vás zbudou 2 GB a ty aplikacemi poměrně rychle zaplníte. Nechybí však podpora paměťových karet.

Alcatel OneTouch Pixi First

Prostředí má na starost postarší Android 4.4 KitKat, což by však koncovým uživatelům nemuselo vyloženě vadit. V případě fotoaparátů je na zadní straně připraven 5megapixelový snímač s automatickým ostřením a přisvětlením prostřednictvím LED diody. Překvapivě nechybí čelní kamerka s 2 megapixely. Baterie má u malého telefonu kapacitu průměrných 1 450 mAh. Konektivitu zajišťuje Bluetooth, Wi-Fi, GPS a připojení skrze HSPA+. Podporu LTE bychom v této kategorii čekali ještě marně. Cena nového Alcatelu OneTouch Pixi First totiž činí 1 890 Kč.

Technické parametry Alcatel OneTouch Pixi First

Kompletní specifikace
Konstrukce122,1 × 64,4 × 9,7 mm, 125 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSpreadtrum SC7731, CPU: 4×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-400 MP
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor1 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostprosinec 2015, 1 890 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Alcatel

Diskuze ke článku
Standa
Boha jeho tuhle recenzi vám zaplatili jako reklamu ne? Takovej odpad by nechtěl ani sběratel:-D Škoda námahy se s tím psát. Ta ty nervy při testování by autor zasloužil prémie;-)
Standa
Chudák ten kterej to na recenzi schytá. Už vidím jak si tam taháte sirky :-D
Loky
Mr. všeznalej Stando..co tu plkaš..každej není takovej nerd jako ty....jsou lidi, kteří na to nemaj...nebo je jim uplne u prdele jestli to ma NFC, touch ID nebo 4K...chtej base telefon za par šušňů, kterej je plně saturuje a nepotřebujou si honit ptáka nad funkcema...
Lukas
podle mě musí být takový telefon za chvilku k zlosti. Chápu, že je laciný, takže nemůžu čekat kdoví co, ale právě proto bych si spíš pořídil "hloupy" telefon, než tento. Tchyně, která měla něco podobného RAM+ROM minimalistické rozměry, neustálé měla potíže s pamětí jak RAM (telefon šel velice pomalu), tak s úložištěm. Už nebylo "viditelně" co smazat a pořád vyskakovaly varovné hlášky o nedostatku prostoru. No, třeba to byl tenkrát špatný kousek a tento bude fungovat lépe.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze