Alcatel OneTouch Hero 2: osm jader a šest palců v hliníku

8

Po loňském úspěšném tabletofonu Hero představil Alcatel na letošním veletrhu IFA 2014 jeho nástupce, kterému přibyla do názvu dvojka. Zachována zůstala velikost displeje (6") i FullHD rozlišení. Novinka však dostala rovnou osmijádrový procesor místo čtyřjádrového. Přibyl i slot na microSD karty a vyššího rozlišení se dočkal i přední fotoaparát.

Nový Alcatel OneTouch Hero 2 nabídne elegantní design a na rozdíl od řady svých plastových konkurentů i hliníkové tělo. Proti svému předchůdci OneTouch Hero, který má rozměry 157 × 81 × 8,5 milimetrů povyrostla nová generace svými mírami 160,5 × 81,6 × 7,9 milimetrů nepatrně na výšku i na šířku, ale naopak shodila v pase a je tak podle výrobce jedním z nejtenčích šestipalcových tabletofonů na trhu. Také hmotnost nepatrně klesla a zastavila se na příjemných 175 gramech. Což s dobrou ergonomií poskytne uživateli možnost komfortního ovládání.

Alcatel OneTouch Hero 2

Přední straně dominuje rozměrný 6" IPS displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů, což nám dává hustotu pixelů 367 ppi. S hrubším rastrem by tak uživatelé neměli mít sebemenší problém a díky použité technologii se mohou těšit na přirozené podání barev a široké pozorovací úhly. Displej, který zabírá 90 procent čelní strany, je navíc krytý odolným sklem Dragontrail a je vybavený oleofobní vrstvou, takže problémem by nemělo být ani ulpívání otisků prstů. Potěší i multitouch, který si poradí s pěti dotyky najednou.

Osm jader a plná datová výbava

V útrobách telefonu nalezneme osmijádrový MediaTek 6592, který je taktovaný na rovné 2 GHz, a 2 GB RAM, což by mělo tabletofonu poskytnout dostatek výkonu nejen pro běžnou práci, ale i pro hraní nejnovějších 3D her a práci s náročnými aplikacemi. Svá data si mohou uživatelé ukládat nejen do interní paměti 16 GB, ze kterých má být uživatelsky přístupných 12,9 GB, ale proti loňskému modelu mají k dispozici i slot na microSD karty, které jsou podporovány až do kapacity 32 GB.

Po datové stránce OneTouch Here 2 opět nabízí kompletní výbavu, která kromě 2G nabízí i rychlá mobilní data 3G s maximální rychlostí downloadu 42 Mb/s a uploadu 11,5 Mb/s. Nechybí však ani LTE, které má na maximu download rychlostí 150 Mb/s a upload 50 Mb/s. Z dalších možností připojení je zde samozřejmě i Wi-Fi ve verzích 802.11 a/b/g/n a funkcemi Wi-Fi Direct a Wi-Fi Displey, Bluetooth 4.0 s A2DP a OneTouch Hero 2 nepostrádá ani NFC a dnes už příliš nerozšířený infračervený port IrDA. Pro kabelové připojení poslouží microUSB 2.0.

Dvojí stabilizace vzadu a 5 Mpx vepředu

Zadní fotoaparát má stejně jako loni rozlišení 13 Mpx a zvládá nahrávání FullHD videa. Nechybí mu autofokus a přisvětlovací LED dioda. Co však potěší zvláště při fotografování v horších světelných podmínkách, je fakt, že výrobce nezapomněl ani na stabilizaci. Ta je zde hned dvojí, jednak optická OIS, kterou doplňuje ještě elektronická EIS. Stabilizace obrazu přitom funguje nejen při pořizování fotografií, ale i při natáčení videa.

Z dalších funkcí fotoaparátu můžeme zmínit i detekci tváře a úsměvu, touch focus, panorama, HDR, živé filtry nebo přímo v aplikaci fotoaparátu zabudovanou čtečku QR kódů.

Vylepšení se však dočkal i přední fotoaparát. Už loňské dva megapixely byly dostatečné nejen na videohovory například přes Skype, ale i na pořizování stále populárnějších selfie. Přesto Alcatel ještě zvýšil rozlišení přední kamery na 5 Mpx.

Nechybí stylus a každý může být DJem

Tak rozměrný displej, jaký Hero 2 nabízí, přímo po použití stylusu a ani ten zde nechybí. Alcatel navíc zapracoval na vylepšení rozeznávání ručního psaní a slibuje, že Hero 2 díky tomu umožní stejně pohodlnou práci s kancelářskými dokumenty na cestách, včetně jejich vytváření a editování jako na desktopu.

Alcatel OneTouch Hero 2

Hero 2 však nemá být pouze výkonným pracovním nástrojem, ale má být i zdrojem zábavy. Nabízí křišťálově čistý Hi-Fi zvuk a odklápěcím krytem Magic Flip DJ, který funguje jako mini DJ mix panel a umožní každému míchat si své vlastní skladby na cesty. Přes TV-Link můžete samozřejmě připojit bezdrátově i k velké televizi nebo jí přes infračervený port přímo ovládat.

Kromě nového Magic Flip DJ je zde i Magic Flip LED, který si odbyl svou premiéru už s loňským OneTouch Hero. Tento kryt přes zabudované LED diody informuje například o zmeškaných hovorech, nových zprávách a emailech, zobrazí animaci budíku i hodiny. Nemusíte tak aktivovat celý telefon, ale stiskem vypínače získáte rychlý přehled přímo na krytu.

Nový Alcatel OneTouch Hero 2 by se měl objevit na trhu už v průběhu listopadu za cenu cca 12 tisíc Kč.

Technické parametry Alcatel OneTouch Hero 2

Kompletní specifikace
Konstrukce160,5 × 81,6 × 7,9 mm, 175 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediatek 6592, CPU: 8×2 GHz, GPU: ARM Mali-450 MP
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:13 hodin
Dostupnostprosinec 2014, 12 000 Kč
Diskuze ke článku
Phi Lip
Phi Lip
RAM: 2 MB ? :D Opravte si to :)
Patrik Zvěřina
Patrik Zvěřina
Cena tedy není známá ani přibližná ?
Rado
A teď ktery? Tento nebo Huawei Ascend Mate 7?
Rado
Tež mě to k němu víc táhne:-D Uvidíme recenze,ale je fakt,že ten Huawei vypadá skvěle! Kde se hrabe Samsung Note 4 :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze