Adobe a Microsoft připravují Photoshop pro dotykové ovládání

5

Letos představil Microsoft svůj nový Surface Pro 3, který spoléhá primárně na dotykový displej. Velkých programů pro dotykové displeje je však celkem málo a Microsoft s Adobe spolupracuje na přípravě programů, které budou dotykové displeje více využívat. Prvním z nich má být Photoshop.

Dobrou zprávou pro všechny fanoušky Windows zařízení s dotykovým displejem je užší kooperace Adobe a Microsoftu na tom, aby se daly „velké“ programy ovládat pouze za pomocí prstů. První program z nabídky Adobe, který se dočká předělávky, je Adobe Photoshop. Živá prezentace, na které byl představen systém práce s vrstvami na dotykových zařízeních nazvaný Adobe Playground, je k nahlédnutí níže a můžete se sami podívat, jak Photoshop na Surface Pro 3 vypadá v praxi.

TIP: Adobe Photoshop nově i pro Chrome OS

Ukázky se dočkal také Adobe Illustrator, který na krátkém videi zobrazuje práci s videem, audiem a fotografiemi. Všechno vypadá velmi povedeně a můžeme jenom doufat, že se Adobe povede všechno dotáhnout do konce a programy budou na dotykových zařízeních, jako je právě Surface Pro 3 a Lenovo Yoga, fungovat bez problému. Satya Nadella potvrdil, že nové změny jsou součástí obnovené spolupráce mezi oběma společnostmi, které si v současnosti navzájem lichotí.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
David
To druhé video mě tedy hodně namlsalo.
gior
Video č. 2 je hodně velké fantasy.
wtf
Konecne zacinaju robit nieco preto, aby tie 1 v 2 zariadenia mali väcsi zmysel

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze