Acer představil nový Aspire R11: kompaktní konvertibl

Acer je známý svými konvertibilními zařízeními a pokračuje také v rozšiřování jejich počtu. Nově přichází na scénu kompaktnější model s 11,6palcovým dotykovým displejem, který se chlubí možností otočení o 360 stupňů. Samotná výbava nemíří do nejvyšších sfér, tomu však také odpovídá příznivější cenovka.

Acer Aspire R11 – první pohled z New Yorku

Notebooky od výrobce Acer jsou již poměrně známé a nejinak je tomu u modelů s konvertibilní konstrukcí. Mnoho uživatelů jistě ocení rozšířené použití díky možnosti 360stupňového náklonu displeje. Z klasického notebooku tedy rychle vytvoříte „stan“ pro práci v menších prostorech, případně tablet pro pohodlné využití dotykového displeje. Co ale vlastně nabízí uvnitř?

Možnosti použití notebooku

Nikam se nehrne

Tento model neútočí na pozice nejvybavenějších notebooků na trhu a své zákazníky si získá spíše svoji cenou. Pod kapotou tepe procesor Intel Pentium a společnost mu dělá grafický čip Intel HD graphics. Operační paměti může mít na kontě až 8 GB a prostor pro vaše data zajistí až 1TB pevný disk. Nechybí také čtečka paměťových karet typu SD nebo USB konektory, a to jak typu 2.0, tak i 3.0. Za zmínku také stojí plnohodnotné porty HDMI a VGA na těle zařízení. Tento hardware s vámi vydrží celý pracovní den, jelikož výrobce slibuje až 8hodinovou výdrž na baterii.

Acer Aspire R11

Nové technologie i vylepšené Audio

Displej má úhlopříčku 11,6 palců a rozlišení činí 1 366 × 768 pixelů. Aspire R11 se nesnaží ohromit vysokými čísly, ale sází spíše na různé technologie. Tento displej totiž po vzoru jiných modelů disponuje technologií Zero Air Gap, která snižuje odlesky a zlepšuje čitelnost panelu. Kromě toho se Acer chlubí novou technologií BluelightShield, která redukuje modré světlo z displeje a chrání tak vaše oči od zbytečného namáhání. Samotný displej je také chráněn, a to odolným sklíčkem Gorilla Glass.

Acer Aspire R11

Výrobce myslel i na zvukový zážitek, a proto implementoval reproduktory, které se chlubí technologií TrueHarmony. Acer tak slibuje vysokou kvalitu zvuku s hlubšími basy a vysokou hlasitostí. K tomu navíc přidává ekvalizér, vždy si tak můžete zvuk nastavit podle druhu činnosti.

Již v červnu a s příslibem nových Windows

Operační systém je zde Windows 8.1, ve kterém můžete díky dotykovému displeji využívat speciální gesta v moderním prostředí. K dispozici potom bude bezplatná aktualizace na nové Windows 10. Samotný Aspire R11 bude k dispozici ve dvou barevných variantách, a to modré a bílé. Na evropský trh dorazí v červnu s cenou začínající na 9 600 Kč.

Technické parametry Acer Aspire R11 R3-131T-P7HR

Kompletní specifikace
Konstrukce298 × 211 × 20,9 mm, 1 580 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 11,6" (1 366 × 768 px)
ChipsetCPU: 4×1,6 GHz, GPU: Intel HD
PaměťRAM: 8 GB, disk: 120 GB (SSD), paměťové karty: microSD
Konektory1× USB 3.0, 1× USB 2.0, video: HDMI, další: Ethernet (RJ-45)
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 8.1
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 8 hodin
Dostupnostčerven 2015, 12 990 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze