Acer Iconia Tab W700 a W510: Windows 8 tablety ve velkém stylu

Computex 2012 právě začal a hned první představení je opravdu ve velkém stylu, ostatně tak jak naznačuje již samotný titulek. O první pozdvižení se postarala firma Acer a její dva tablety postavené na Windows 8. Dvojice novinek W700 a W510 má totiž stylový design, netradiční konstrukci i dobrou výbavu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

Acer Iconia Tab W510

První z nich dostal označení W510 a jak jsme u Aceru zvyklí, tak první písmeno W naznačuje, že se opravdu bude jednat o tablet postavený na operačním systému Windows - tentokrát samozřejmě s nejnovější verzí 8. Jedná se o 10,1 palcový tablet s IPS displejem a po vzoru Asus Transformer rovnou dodávaný s dockovací klávesnicí. Kloub klávesnice však umožňuje otočení až o 295 stupňů a tím se ze základny vytváří opravdu povedená dokovací stanice ve stylu stojanu. Na klávesnici najdeme ještě jeden USB port a napájecí konektor.

eahrearear-580x449

Na tabletu samotném pak najdeme microHDMI výstup, micro USB port, čtečku na microSD karty a slot na SIM kartu. Samozřejmostí je už u společnosti Acer certifikace Dolby a dvojice reproduktorů.

w510

Dle uvolněných informací má pak samotný tablet vydržet 8 hodin na baterii a až neskutečných 18 hodin s přídavnou klávesnicí.

Acer Iconia tab W700

Druhým uvedeným tabletem je 11,6 palcový tablet s označením W700. Jedná se o tablet dodávaný opět se zajímavou dokovací stanicí, i když teď bez možnosti vytvořit konstrukci netbooku. Tablet samotný bude mít FULL HD rozlišení (1920 x 1080 px), jeden USB 3.0 port, microHDMI výstup a plnohodnotný Thunderbolt port. Po připojení k dockovací stanici získate navíc další dva USB 3.0 porty.

w700

Oproti W510 najdeme na těle tabletu ještě 5 megapixelový fotoaparát. Celé tělo tabletu je převážně z hliníku a dodává tak zařízení opravdu punc exkluzivity.

w700_2

Dostupnost a ceny nejsou zatím na pořadu dne, ale s určitostí se těchto zajímavých tabletů dočkáme na přelomu října a listopadu, kdy se budou na trhu objevovat první zařízení s operačním systémem Windows 8.

Jak se Vám líbí nové tablety od firmy Acer? Zdá se, že Windows 8 budou opravdu zajímavou alternativou a za určitých okolností můžou oslovit mnoho zákazníků. Rok 2012 je konečně opravdu tím rokem tabletů, tak jak si přejeme již několik let.