68 % displejů chytrých hodinek prodaných v 1. čtvrtletí je od LG

4

Podle průzkumu společnosti DisplaySearch společnost LG Display jasně dominuje na trhu s displeji pro chytré hodinky a to jak v otázce tržního podílu, tak i v tržbách. Co se týká podílu na trhu, drží LG cca 66,8% podíl, u tržeb je to dokonce těžko uvěřitelných 90,9 %.

Velkou zásluhu na tom má zajisté skutečnost, že LG dodává displeje pro hodinky Apple Watch. Svůj podíl na úspěchu však mají bezesporu i hodinky se značkou jihokorejského obra – LG G Watch R a LG G Watch R Urbane. Podle průzkumu DisplaySearch činily tržby LG Display za displeje pro chytré hodinky za první čtvrtletí roku 2015 cca 148 milionů dolarů (90,9 % z celkových tržeb trhu). Co se týká podílu z tržeb na trhu, druhé místo si zajistil Samsung s podílem 3,1 %, třetí byla společnost Japan Display (2,4 %) a čtvrtá Futaba (1,8 %).

Apple Watch
Hlavním tahounem vynikajících prodejů displejů LG jsou Apple Watch

Co se týká prodaných kusů, LG se povedlo prodat 8 milionů jednotek (podíl na trhu 66,8 %), následováno bylo společností Japan Display (1,4 milionů kusů), Futabou (1,12 milionů kusů) a Sharpem s 900 tisíci prodanými kusy.

Za zmínku nakonec rozhodně stojí i to, že LG a Samsung jsou jedinými společnostmi, které nabízejí plastové OLED displeje pro hodinky, což je velkou konkurenční výhodou. OLED displeje se totiž u chytrých hodinek staly standardem podobným, jakým jsou LCD panely u smartphonů.

Společnost DisplaySearch se také „podívala do budoucnosti“ – v její zprávě se totiž můžete dočíst, že očekává to, že v budoucnu bude Samsung pro LG rovnocenným soupeřem, neboť i on by měl dodávat displeje pro příští generaci Apple Watch.

Zdroje: phonearena.com, slashgear.com, businesskorea.co

Diskuze ke článku
Lukáš
Tak displeje do takového iphonu 4 co si vzpomínám vyrábělo LG už v té době a už tam bylo vidět, že sakra umí. Samsungu je to buřt, z toho se stane minimálně král mobilních čipů, jestli jím není už teď.
Ascension
Lg to prostě umí a ne jen u hodinek ale i u mobilu ips.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze