Prototyp iPadu 6 / iPadu Air 2 zachycen na detailních snímcích

Po lavině úniků nové generace telefonu Apple iPhone tu máme tentokrát něco, co zajímá především všechny nadšence tabletů. Serveru nowhereelse.fr se údajně povedlo dostat k detailnímu prototypu nového tabletu Apple iPad.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Jedná se o pokračovatele tabletu iPad Air, který byl zachycen v prototypové fázi, ale i tak nám může hodně napovědět, jak bude nová generace vypadat.

iPad-6-Air-2-Dummy-00-660x440
iPad Air 2 bude opět patřit mezi nejlehčí desetipalcové tablety

Jak je ze snímku patrné, můžeme se opět těšit na velmi lehký tablet, jehož hmotnost bude podle francouzského serveru činit 484 gramů. Na fotografii si také můžeme všimnout pozměněného vzhledu domovského tlačítka Home, které teď v sobě po vzoru iPhone 5S integruje čtečku otisků prstů. Další změnou v designu jsou o trochu větší reproduktory na těle iPadu a jiná tlačítka hlasitosti.

iPad-6-Air-2-Dummy-03-660x440
Novinka by měla nabídnout 8megapixelový fotoaparát s možností timelapse a panoramat

U nové generace se předpokládá jako hlavní inovace integrace zmiňovaného snímače otisku prstů, vylepšený fotoaparát, nový procesor A8, více operační paměti RAM a možná i navýšení rozlišení blíže k QHD.

iPad-6-Air-2-Dummy-05-660x440
Změna designu u tlačítek hlasitosti

Design tabletu se tolik nezmění a očekává se spíše technologické a funkční spojení s novým operačním systémem iOS 8, který by měl být přímo stavěn pro nové generace přístrojů představených na podzim.

iPad-6-Dummy-010-660x440

Co vše očekáváte od nové generace tabletů iPad Air 2 a iPad mini vy? Může Apple překvapit nějakou významnější inovací nebo se bude jednat spíše o evoluci dosavadních modelů? Úniků, tak jak se bude blížit představení nové generace, bude jistě přibývat a tak již brzo si určitě uděláme komplexnější obrázek a dostaneme odpovědi na tyto základní otázky.

Zdroj: nowhereelse.fr