Microsoft prý zdarma nabídne Windows 9 pro uživatele Windows 7 a 8

Podle posledních spekulací, které se vážou k představení operačního systému Windows 9, se zdá, že se mohou zaradovat uživatelé operačních systémů Windows 7 a 8. Ti by totiž mohli dostat Windows 9 zcela zdarma.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Už dříve Microsoft nabídnul uživatelům systému Windows 7 placenou možnost (ovšem zvýhodněnou), jak přejít na systém Windows 8/8.1. Nyní však podle redaktorky webu ZDNet, Mary Jo Foley, budou mít i majitelé Windows 7 s nainstalovanou verzí Service Pack 1 možnost získat systém Windows 9 zcela zdarma.

start-screen-windows8

TIP: Allview Impera i8: nový 64bitový Windows 8.1 tablet za 200 euro

V článku je také opět zdůrazněno, že se Microsoft snaží sloučit Windows RT a Windows Phone do jednoho systému, který by využívaly smartphony a tablety založené na architektuře ARM. Co se týká vypuštění operačního systému Windows 9, očekává se, že k němu dojde začátkem roku 2015. Foley také uvádí, že preview systému, tedy sestavení známé jako „Threshold“ bude dostupné už někdy na podzim letošního roku.

Jedná se samozřejmě o prozatím nepotvrzené zprávy. I když redaktorka Foley patří mezi důvěryhodné zdroje, které nevypouští čisté spekulace. Možná se tak uživatelé systémů Windows 7 a 8 dočkají bezplatné aktualizace. Druhou otázkou je, zda o ni budou vůbec stát.

Zdroj: ZDNet