Acer Iconia Tab 8 s FullHD displejem: známe oficiální českou cenu

České zastoupení Aceru nás před pár okamžiky informovalo o dostupnosti tabletu Iconia Tab 8, který se chlubí například 8palcovým FullHD displejem či čtyřjádrovým procesorem Intel Atom Bay Trail. Pojďe se s námi podívat na to, kolik bude stát a kdy se začne prodávat.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Acer Iconia Tab 8 je vybaven 8" FullHD (1 920 × 1 200 pixelů) displejem s technologií IPS. O další vylepšení se stará technologie Zero Air Gap, která snižuje odrazivost světla, přináší vyšší kontrast a jasnější a ostřejší obraz, stejně jako jeho lepší čitelnost na slunci. Displej tabletu Acer Iconia Tab 8 je rovněž opatřen povrchovou úpravou zabraňující ulpívání otisků prstů a šmouh, poměr stran pak činí 16:10 je ideální pro sledování videa. Tablet je vybaven také dvěma stereo reproduktory.

iconia tab 8 a1

TIP: Lenovo A7, A8 a A10 se začali prodávat v USA - startují na ceně 129 dolarů

Tablet přitom pohání čtyřjádrový procesor Intel Atom Z3745, na jedno nabití baterie přitom tablet vydrží pohánět až 7,5hodiny. Běží přitom na systému Android 4.4 (KitKat) a je vybaven funkcí Acer Touch WakeApp, která umožňuje rychlé a snadné probuzení tabletu jednoduchým dotykovým gestem. Tablet je tenký 8,5 mm a jeho hmotnost činí 360 gramů. Dokonce nechybí ani slot na paměťové karty typu microSD.

iconia tab 8 key

Tablet se začne v České republice prodávat koncem července a to za cenu 5 990 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva