On-line formulář Sčítání lidu 2021 je opět funkční

2× aktualizováno
On-line formulář Sčítání lidu 2021 je opět funkční
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Sčítání bylo spuštěno 27. března 2021
  • Systém v sobotu nezvládl nápor zájemců, formulář byl nedostupný

Aktualizováno 28. 3. 2021

Navzdory počátečním technickým potížím se během sobotního večera organizátorům Sčítání lidu 2021 podařilo úspěšně zprovoznit sčítací formulář a zpracovat tak údaje přibližně půl milionu občanů.


Aktualizováno 27. 3. 2021

Dnes, tedy 27. 3. 2021, odstartovalo dlouho připravované Sčítání lidu 2021. Jak se však záhy ukázalo, systém nebyl připraven na enormní zátěž a nyní je sčítací formulář nedostupný. O situaci vás budeme nadále informovat.


Původní informace z 26. 3. 2021

Sčítání lidu 2021 se nezadržitelně blíží, na což nás už několik dní upozorňují reklamy v televizi i na internetu. Účelem sčítání je získat cenné informace o obyvatelstvu České republiky a dobrou zprávou je, že oproti minulému sčítání v roce 2011 obsahuje formulář o polovinu méně údajů, tudíž na respondenty nečeká zdlouhavé vyplňování. Zúčastnit se (ze zákona povinného) sčítání je naštěstí možné hned několika způsoby, a to jak v klasické listinné podobě, tak i plně on-line. Pokud vlastníte chytrý telefon, můžete si v rámci komfortu stáhnout aplikaci dostupnou pro iOS i Android.


K jejímu stažení je potřeba využít odkazu, jenž naleznete přímo na stránkách scitani.cz. Jakmile si aplikaci nainstalujete, nelekejte se, že vás její spuštění pouze přesměruje na oficiální web Sčítání lidu 2021. Zde se můžete dočíst všechny důležité informace, které jsme podrobně sepsali i v samostatném článku, a od zákonného termínu, tedy 27. března, aplikace umožní samotné vyplnění dotazníku. Pokud vás zajímá, co se přesně bude dít s vyplněnými daty, můžete si přečíst rozhovor s Jaroslavem Horou, pověřencem pro ochranu osobních údajů Českého statistického úřadu, který je dostupný na stránkách statistikaamy.cz.

Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Uvidíme, osobně mi to funguje. Jiní se ale nemohou přihlásit přes občanku, kdy jim to píše, že jsou zadány špatné údaje, i když nejsou.
Lipska Ilona
Lipska Ilona
Jak vyplnit kdyz to nefunguje a hrizi pokuty a my jsme blokovani v cizine tak prosim zaslete 2 formulare k vyplneni na ilona123654@seznam.cz dekuji a jsem zrakove postizena
ernest klaris
ernest klaris
potrebuji to provest na notebooku a nemam formular
Jiří Korec
Jiří Korec
6x jsem vyplnil adresu a když chci pokračovat,tak celý displej zčerná a můžu začít znova.
Už mě tento postup nebaví.To zas vymyslel nějaký blb.Pak chcete lidí pokutovat, když formulář
neodešlou i když to nelze vyplnit.Tady je vidět,co je to u nás za odborníky.Je to k schmíchu,nebo
k pláči?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze