Zbrusu nový Vodafone Smart X9 dorazil do redakce. Začínáme jej testovat

13
Zbrusu nový Vodafone Smart X9 dorazil do redakce. Začínáme jej testovat
  • Nižší střední třída je bohatší o Vodafone Smart X9
  • Novinka s 5,7palcovým Full HD+ displejem dorazila do naší redakce
  • Na první pohled zaujme povedený vzhled či nízká hmotnost

Portfólio operátora Vodafone se v nejbližších dnech rozroste o Vodafone Smart X9. Ten cílí na spíše nenáročné uživatele, kteří však již chtějí od svého telefonu i něco navíc. Počítat tak můžete nejen se slušným displejem, ale také čtečkou otisků prstů, duálním fotoaparátem nebo dostatečně velkými paměťmi.

Na první pohled se Vodafone Smart X9 povedl. Hlavním materiálem je samozřejmě sklo z čelní i zadní strany, které je spjato s hliníkovým rámem. Telefon je příjemně tenký a v ruce působí až nezvykle lehkým dojmem. Do rámu jsou zakomponovány i podstatné konektory. 3,5mm jack nepřekvapí, ovšem za přítomnost USB-C konektoru si Vodafone zaslouží pochvalu. V této cenové hladině rozhodně není samozřejmostí.

Displej narostl na 5,7 palce, obešel se bez nepraktického výřezu a navíc je vybaven dostatečně jemným rozlišením 2 160 × 1 080 pixelů. Ve výbavě nechybí automatická regulace jasu či možnost probuzení dvojitým poklepáním. Zabezpečit si telefon můžete skrze čtečku otisků prstů. Její umístění však není zcela ideální. Pokud byste si však přeci jen zvykli, pracuje čtečka spolehlivě a rychle.

Vodafone Smart X9

Lákadlem bude jistě i duální fotoaparát s 16 megapixely u hlavního snímače a 5 megapixely u sekundární kamerky pro práci s přeostřováním. Nechybí automatické ostření, přisvětlovací LED dioda nebo manuální režim.

Ukázkové fotografie

Nový Vodafone Smart X9 v redakci právě testujeme. Pakliže vás cokoliv zajímá, neváhejte a položte nám dotaz přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Technické parametry Vodafone Smart X9

Kompletní specifikace
Konstrukce148,2 × 71,3 × 8 mm, 153 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 450, CPU: 8×1,8 GHz, GPU: Adreno 506
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:09 hodin
Dostupnostříjen 2018, 4 577 Kč
Diskuze ke článku
dakr1
Je to po delsi dobe konecne zajimavy mobil vyroben peo operatora. Zajimal by me zvuk repracku, vystup do sluchatek a jak je na tom s kvalitou zvuku pri natocenem videu. A pochopitelne kteremu vyrobci ro zadal? Ze by TCL...?
Marek7
Zajímala by mě výdrž baterie, odladění systému, má to hybridní slot na dvě sim, čitelnost displeje na slunci, výrobce?
ANO
Ja to nechapu, uz nekolik let pouzivam bezdratovou nabijecku .... to jako pri prechodu na android ji mam vyhodit a nabijet kabelem jak debil??? Kde to jsme?
Jiří
Zajímalo by mě, jak moc se šetřilo na fotoaparátu. To je věc která na první pohled není vidět a zvláště u operátorského telefonu by se na něm mohlo až nepříjemně šetřit

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze