Zbrusu nová Nokia 3.1 v redakci. Začínáme ji testovat

47
Zbrusu nová Nokia 3.1 v redakci. Začínáme ji testovat
  • Nokia 3.1 je povedenou nižší třídou s čistým Androidem Oreo
  • Novinka má zaoblenou čelní a zadní stranu
  • Velmi dobře padne do ruky
  • Hůře dosažitelné jsou však boční klávesy

Na českém trhu se v tomto týdnu objevila nová Nokia 3.1, což je smartphone zařazený do nižší kategorie. Přesto jej nemůžeme označit za telefon nevybavený nebo jen pro začínající uživatele. Displej má poměr stran 18:9, úhlopříčku 5,2 palce a HD+ rozlišení. Může se to zdát možná jako příliš nízké, ale při běžném používání si rastru v podstatě nemáte šanci všimnout.

Konstrukce telefonu je na cenu kolem 3,5 tisíc naprosto špičková. Hliníkový rám působí hodnotně a v ruce příjemně chladí. Rozhodně nepočítejte s možností si uživatelsky vyměnit baterii, konstrukce není uživatelsky rozebíratelná. Cenu telefonu prozradí například anténní předěly, které nejsou nijak pečlivě zarovnané se svým okolím. To však Nokii 3.1 můžeme hravě odpustit.

Hned při prvním seznámení si jistě všimnete vcelku nelogického umístění tlačítek na pravém boku. Výrobce je vměstnal až k samotnému hornímu okraji. Ačkoliv telefon není nijak přerostlý, na odemykací tlačítko nelze běžně dosáhnout a je nutné přehmátnout. Nemluvě o tlačítkách pro regulaci hlasitosti, která jsou ještě výše.

Nokii 3.1 v tuto chvíli začínáme v naší redakci testovat. Pokud vás o novince, která se na českém trhu prodává za 3 590 Kč, zajímá, neváhejte a zeptejte se přímo v diskuzi pod tímto článkem.

Nokia 3.1

Rozměry146,3 × 68,7 × 8,7 mm, 138,3 g
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 440 × 720 px)
Fotoaparát13 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek 6750, 4×1,5 GHz + 4×1 GHz
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 16 GB, microSDXC
Akumulátor2 990 mAh, doba nabíjení: 1:57 hodin
Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
Mediatek a obstarožní microUSB to zcela zabíjí..
?
pohoda za tu cenu? podívejte se na xiaomi...
mrtva_zizala
to obstarozni MTK je zabijak, proc tam neni kdyz teda ne SD450 tak aspon 435... cekam na recenzi, kdy se rekne ze se nic neskube, netrha, nelaguje a ma to MTK ve strevech, te se nedockam nikdy.
Wasted
Malé jsem teď k vysvědčení koupil Xiaomi 5A a je s ním spokojená, za cenu 2600kč super. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze