Zaostřeno na výkon: jak si vede Redmi Note 13 Pro+ s procesorem Dimensity 7200 Ultra?

Zaostřeno na výkon: jak si vede Redmi Note 13 Pro+ s procesorem Dimensity 7200 Ultra?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Redmi Note 13 Pro+ je osazeno procesorem Dimensity 7200 Ultra
  • Ten je mimořádně úsporný, přesto velmi výkonný
  • I díky použitému procesoru se Redmi chlubí 120W nabíjením

Řada Redmi Note 13 nezaujala jen nás, ale i vás. I proto jsme pro vás připravili velké množství obsahu, včetně mobilecastu #special, kde jsme se o novinkách rozpovídali opravdu podrobně. Nejvíce zaujalo zřejmě Redmi Note 13 Pro+, u toho jsme vás informovali i o TOP 5 vlastnostech, které nabízí. Zmínili jsme i výkon, kde na poměry střední třídy Redmi Note 13 Pro+ opravdu dominuje. Nevěříte?

MediaTek Dimensity 7200 Ultra v hlavní roli

Redmi Note 13 Pro+ vsadilo na nový úsporný procesor MediaTek Dimensity 7200 Ultra vyrobený 4nm výrobní technologií. Doménou tohoto procesoru je i podpora až 120W nabíjení.

Použitý procesor má v kombinaci s 12GB RAM dostatek výkonu nejen na hraní náročnějších her, ale pochopitelně i běžný multitasking. Velmi dobrý výkon potvrzují i naměřené hodnoty v různých benchmarcích, přičemž se nemusíte obávat ani nadměrného zahřívání. Testovaná verze je pak osazena velmi štědrým 512GB úložištěm, tudíž si nelze stěžovat na chybějící slot pro paměťové karty. Pokud je pro vás tato kombinace zbytečná, hodí se poznamenat, že Redmi Note 13 Pro+ pořídíte i ve variantě 256/8 GB, na které ušetříte zhruba 1 500 Kč. A ano, ani u nižší paměťové verze se použitý procesor nijak nemění.

My můžeme jen dodat, že pokud hledáte ve střední třídě smartphone s úsporným procesorem a slušným výkonem, je Redmi Note 13 Pro+ dobrou volbou.