Xiaomi oznámilo novou sérii telefonů CC. Budou barevné a cílit na mladé

3
Xiaomi oznámilo novou sérii telefonů CC. Budou barevné a cílit na mladé
  • Konkrétních modelů jsme se však nedočkali
  • V brzké době by však měl dorazit model CC9 s výklopným fotoaparátem

Xiaomi v loňském roce odkoupilo Meitu a z této akvizice mají vzniknout zcela nové chytré telefony. Čínský výrobce jim hodlá vyčlenit nově oznámenou řadu CC. Již dnes se předpokládalo, že dojde k představení modelů CC9 a CC9e, avšak nestalo se tak.

Lei Jun, generální ředitel Xiaomi, představil sérii CC a rovnou vysvětlil, co vlastně zkratka CC znamená. Uvedl, že se jedná o divizi zvanou Color & Creative a vývoj probíhá pod záštitou týmu Chic & Cool 90. Zbývá si ještě do skládačky doplnit, co ve zkratce CC9 znamená číslo 9. To by mělo dle všeho odkazovat na 9. narozeniny společnosti Xiaomi.

Xiaomi CC9
Xiaomi CC9 - možná podoba

Smartphony Xiaomi CC se stanou již třetí řadou po Mi a Redmi. Jedná se o zcela odlišnou sérii navrženou studenty umění – zaměřenou na mladé a aktuální módní trendy. K tomu odkazuje i únik podoby prvního Xiaomi CC9, který bude klást důraz na méně tradiční barevné kombinace a například výklopný fotoaparát. Ten bude sloužit nejen jako hlavní, ale i čelní fotoaparát. Obdobné řešení například již nabízí ASUS u ZenFonu 6.